Eilen oli nukkumis päivä ja unta riittikin ihan kiitettävän hyvin vaikka kuinka pitkälle iltapäivään... Illalla poikettiin MTT:n pihalle tekemään se palkattomuus treeni jonka suunnittelin jo joskus viime viikolla. Rasmus aloitti ja sen listalla oli seuraaminen, suora luoksetulo, metallinouto, koukot & liikkeestä istuminen. Rapa teki hommia omaan tapaansa ja kaikki muut meni hyvin mutta kaukoissa ei olisi halunnut istua vaan vajosi aina maahan eli tästä eteenpäin pitää kaukot lopettaa istumiseen tai seisomiseen ku selvästi oli sen oloinen et "tiedän tää loppuu tänne maahan" ja liikkeestä itsumisen seisoi.....

Rokan kanssa aloitettiin seuraamisella, joka oikein hyvää. Kaukot todella hienot, samoinku z-kävely ja siinä kaikki asennot ihan nappiin.  Suora luoksetulo lujaa ja tasaisella vauhdilla koko matka. Loppuun ohjattu jossa tuli taas esille se sama ongelma kuin kisoissa eli haki viimeksi viedyn kapulan, nyt merkki hieno et ollaan edistytty sen verran et menee kuitenki merkille ensin. Tarvii nyt vahvistaa noita suuntia paljon ja sitten aina kun treenaa jonkun kanssa niin tehtävä ohjattua koko liikkeenä kun ongelma tulee selvästi siinä esille!!

Uunon listalla oli seuraaminen ja tehtiin pieni pätkä ja se hyvin. Suora luoksetulo todella lujaa vähän tarvii viel apuja sivulle tulemiseen ja loppuun liikkeestä maahameno jonka luulin olevan helppo mutta ei se ollutkaan, Uuno nousi istuun ku palkka ei lentänytkään heti sinne maahan. Kuitenkin palkkaamattomuus toimi oikein hyvin ja  siihen Uuno ei reagoinut mitenkään vaan teki hommia kaiken aikaa hyvin.

Tänään aamupäivällä oli dementti/ramparyhmän aksa treenit eli kentälle suuntasi mun lisäksi Lotte ja Ansku, kaikilla joku raaja vähän kipeänä ja kaikki vähän unohteli rataa jne.... No hauskaa kyllä oli treenata yhdessä vaikka kaikki ei mennytkään ihan niinku oli suunniteltu!!! Treenattiin mun toivomuksen mukaan takaaleikkauksii jotka mulle ja Rokalle todella vaikeita, mutta tänään ne radalla sujui hyvin kun jouduin olemaan tarpeeksi kaukana enkä pystynyt tunkemaan itseäni liian lähelle. Tuskaa aiheutti päällejuoksu kun mä en vaan yksinkertaosesti ymmärtänyt kääntää ylävartaloani oikeaan suuntaan.... No pienellä perseelle potkimisella sekin alkoi onnistuun mutta sitä tarvii nyt vaan alkaa treenaan et mä osaan tehdä sen oikein, on se ehkä reilua tuolle koirallekkin et mä ohjaan sitä edes oikein!!! Kiitoksia kaverit mukavasta treenistä, pian uudestaan!!!

Iltapäivällä käväistiin Uunon kanssa paimentaan Somerolla ja oli mun "pikku"paimen vaan aika taitava kaveri jälleen!!! Harjoiteltiin uutena juttuna poispäin ajoa ja se sujui hienosti pariin otteeseen. Tehtiin tietenki samoin juttui ku ennenki ja nekin sujuu hyvin. Ekalla kierroksella pystyi tekeen paljon mutta toinen kierros sit vaan pää osin kuljeteltiin kun pieni poika ei vaan jaksanut enään tehdä mitään uutta ja "vaikeaa". No nyt opittiin et Uunon kanssa tehdään ekalla kierroksella aina vaikeempia juttui ku keskittyminen viel riittää mutta toinen kierros sit vaan kuljetellaan ja hengaillaan!!!

Illalla oli vuorossa viel tokoryhmän treenit ja olipa mukava treenata yhdessä ja silleen et joku käskytti ja katsoi vähän peräänki. Ekana liikkeenä oli jäävät, Rokan kanssa tein pelkkää Z-kävelyä ilman pysähdyksii niin et liikkuri jutteli mitä sattui ja me vaan käveltiin, loppuun yks siesomaan stoppi ja Z oli siinä. Uunon kanssa tehtiin eka kontakti treeniä vähän kun liikkuri käskytti mitä halusi ja mä palkkasin vaan kontaktia, otti aikas paljon häiriöö aluksi mutta palkkauksen jälkeen alkoi hyvin tarjoon kontaktia ja ei enään häiriintynyt käskyistä. Liikkeestä seisominen kaksi kertaa oikein hyvin ja nyt seisominen suorempi ku palkkasin vähän eri kohtaan pallolla. Tuossakin aluksi otti häiriöö -käsky- sanosta mutta sitten vaan käveltiin muutama kerta suoraan käskytyksestä huolimatta niin johan jäi liikkurin ihmettely pois. Liikkeestä maahanmeno kaks kertaa kanssa ja ne hyvin. Loppuun käveltiin vaan Z-liike läpi ja käskyjä sateli!!!

Paikallaolot & luoksetiulot yhdistettiin ja saatiin samalla vähän häiriöö eli koirat makasi rivissä ja jokainen otti vuorollaan luoksetulon siitä muiden ohitse. Rokan luoksetulo hyvin ja makasi myös nätisti paikoillaan. Uuno makasi ensin ja eipä sitä muuta haitanneet vaan makasi hienosti ja yhden kerran tein niin et istui ja ei sekään tuottanut ongelmia. Luoksetulo myös oikein hyvin!!! Kivat treenit tänään, näitä lisää paljon!!!