Tänään palailtiin normaaliin arkielämään eilisen juhlinnan jälkeen. Kiitoksia vielä kerran kaikille onnitteluista, Rasmus tarjoaa kahvit sitten joulun jälkeen.
Tokoa treenattiin iltapäivällä sisällä laiskuuden vuoksi. Kasper aloitti että Rasmus joutuu odottaan hetken ja keräämään kaiken mahdollisen energian tuleviin tokoihin. Kasper harjoitteli ryömimistä, tassun antamista ja karhutemppua. Kaikilla on aina (ainakin melkein) hauskaa kun Kasper treenaa, se koira oikeasti hymyilee kaiken aikaa kun pääsee hommiin mamman kanssa ja nauttii siitä sydämmestään. Kasperin kanssa ei ole yhtään väliä onko se vinossa vai suorassa sivulla pääasia on et hauskaa riittää.
Rasmukselle toimi todella hienosti kun joutui hetken odottaan, sen huomasi heti kun aloin treenaan sen kanssa. tapitti mua ja odotti vaan mitä tehdään!! Näin pieni juttu ja koira näytti ihan erilaiselta!! VAUTSI!! Kiitos Lentsu!!
Rasmus teki sivulletuloja, seisoin aivan passiivisena keskellä olohuonetta ja odotin vaan että tulee sivulle. Puolisen minuuttia siinä seisoskelin ja koira oli sivulla!!! Ennen sivulle tuloa ehti tarjoamaan melkein kaikkia temppuja mitä ollaan tehty, mut huomasi ettei ne nyt käyneet niin tuli sivulle. Tämän jälkeen kun vaihdoin paikkaa niin tuli oitis sivulle, palkkasin kaikki vaikka olivat vähän vinoja. Oikeaa paikkaa ja vinoutta voidaan alkaa ihan erikseen korjaamaan, tuossa edellisessä treenissä ideassa oli vaan nopea sivulletulo ilman käskyä. Harjoiteltiin myös naksun kanssa pään laittamista lähes kiinni mun reiteen kun on sivulla. Näin saadaan perusasennosta tiiviimpi ja seuraamisesta samoin. Pitkä urakka et sen saa yhdistettyä seuraamiseen, jostain pitää aina vaan aloittaa. Hienosti kosketti muutaman kerran kun vähän houkuttelin kädellä. Harjoittelu tekee tässäkin mestarin.
Ennen ruokaa molemmat pojat ottivat paikallaolon aivan vierekkäin, mutta nenät erisuuntiin->ok.

Illal lenkin yhteydessä treenattiin vielä kunnantalon parkkiksella. Kasper aloitti jälleen ja Rasmus joutui odottaan kiinnisidottuna. Kasper teki seuraamista ihan Kaspermaiseen tyyliin ja ruutuun juoksun ja jälleen hymyiltiin!! :-D
Heti kun päästin Rasmuksen irti niin tarjosi pyörimistä ja oli aivan intona, JEE!! Aloitetiin samalla sivulletulo harjoituksella kun päivällä. Uskomatonta mutta totta tuli sivulle minuutin sisällä vaikka Sakke ja Kasper tekivät temppuja  siinä vieressä. Vaihdoin taas vaan paikkaa ja koira tulee uudestaa ja uudestaa sivulle, todella hienoa!! Upeasti pystyi toimimaan vaikka oltiin vieraammassa paikassa ja häiriönä autoja meni viereisellä tiellä. Tuntuu että ollaan hypätty suuri askel eteenpäin tokossa ja meidän välisessä toiminnassa.
Otettiin seuraamista pari pidempää pätkä ja lyhyt pätkä, kaikki hyviä. Seuraamisista palkka tuli heti kun Rasmus tuli uudestaan mun sivulle vapautuksen jälkeen, oli ekalla kerralla vähän ihmeissään mutta tajusi äkkiä et nannaa tulee kun juoksee mamman sivulle äkkiä uudestaan. Ruutuun kaksi tyhjää joista palkaksi pallo ja viimeiseksi juoksu kupille. Hyvin hahmotti ruudun vaikka asfaltilla meni parkkiruudun viivoja joka puolella. Tehtiin myös ruudun loppuosaa, sen takia et saisi lisää vauhtia sivulle tuloon. Vauhti oli kyllä parempi kun ennen, pingoin pakoon heti sen jälkeen kun olin kutsunut seuraamaan. Vahvistin viellä heittämällä namin ettenpäin kun oli melkein sivulla. Tuota täytyy nyt muistaa vahvistaa, pakko kirjoittaa tänne ylös että muistan kaikki mitä pitää vahvistaa ja treenata useasti.
Kasper seurautti vielä Sakkea vai oliko se toistepäin..... No oli mitenpäin vain niin oli hienon näköistä ja Kasper vaan seuraa todella hyvin kun tietää et makkarat on mukana, ai onko mun koira muka ahne....!!

Huomenna täytyy lähteä jouluostoksille heti aamusta et pääse joskus kotiinkin ja treenaamaan aivan mahtavien koirien kanssa. On tää toko niin ihana laji, piristää kummasti kun koirat toimii paremmin ja itse ymmärtää miten siihen voi vaikuttaa. Olis sen ehkä aikasmminkin voinu ymmärtää, mut parempi myöhään kuin ei milloinkaan!!=)