Eilen illalla ajeltiin Rokan kanssa Halikkoon Ehyt-areenalla johon Vappu Alatalo tuli pitämään hyppyseminaaria ja eilen oli eka kerta, kaksi vielä tulossa, onneksi!!!! Käytiin ensin teoriaa läpi ja sitten alettiin hyppiin, aloitettiin viiden esteen sarjalla ja eipä tullu mulle yllärinä et Rokka ei käytä takapäätään hypätessään juuri ollenkaan eli siis nyt alkaa kova treeni et saadaan hyppytekniikka kuntoon ja näin koira voi hypätä turvallisesti.

Toisena tehtävä hypättiin yksinäistä estettä paikaltaan ja siinä sitten nostettiin rimaa ja katsottiin mihin asti koira pystyy hyppään ilman ongelmia ja sitten tultiin takaisin alaspäin. Rokalla meni 40cm viel ok, mutta sitten 45cm hypyn hyppääminen tuotti ongelmia ja huomasi että ukko alkoi väsymään. Kolmas tehtävä minkä muut jo tekivät niin me tehdään vasta ens viikolla eli okseri paikaltaan ku Rokka alkoi olemaan niin väsynyt et parempi jätää tuohon ja jatkaa viikon päästä.

Mä olen siis tiennyt jo aikasemmin että Rokan takapään käyttö on vähäistä hypätessä ja tämän takia juuri halusin tuonne koulutukseen et saisin neuvoja miten voisin parantaa sitä ja opettaa koirani hyppäämään turvallisesti ja oikealla tekniikalla.  Nyt saatiin kotiläksyksi harjoitella istumista mun jalkojen välissä et joutuu takapään lihaksilla pitämään takajalat ihan kropassaan kiinni ettei ne lähde aukemaan sivulle, tuntuu ihan iisiltä jutulta mutta siinä koira joutuu tekeen paljon töitä lihaksillaan varsinkin nyt alussa kun ne lihaksen heikot. Toiseksi tehtäväksi saatiin hyppysarja eli otan torstaina maneesilla kun mennään aksaan niin tuota viiden esteen sarjaa matalilla oksereilla.

Oli kyllä todella hyvä koulutus, kolmisen tuntia meni ihan yhdessä hujauksessa ja nyt täällä jo odotetaan kovasti ensi perjantaita et mitä silloin lähdetään tekeen. Kitoksia muille kurssilaisille seurasta ja tietenkin erityis kiitos Vapulla todella hyvästä illasta!!!

 

Tänään kello soi taas aamusta ja lähdin Tiian ja Onnin kanssa Lohjalla pentunäyttelyyn, kysessä Onnin ensimmäinen ja viimeinen pentunäyttely sillä Onni siirtyy seuraavaksi junnuluokkaan!!! Olipa kiva mennä kerranki ilman omaa koiraa sai rauhassa ihmetellä ja katsella muita! Onnin luokassa piti olla 5 pentua mutta neljä oli poissa joten Onni oli ikäluokkansa ainut urospuoleinen edustaja ja hienosti ukko esiintyi, tulokseksi tietenkin KP ja luokkavoitta!!!! Paras uros "kisassa" pikku pentu vei voiton mutta eipä mikään pöllömpi näyttelyiden aloitus nuorelta mieheltä!!!! Mihis Tiia seuraavaksi lähdetään???

Onni ja Tiia odottavat vuoroaan!!

Kehässähän pitää olla hauskaa!!!

Tarkkaavainen Onni!!

Näyttely reissulta kotiuduttani niin lähdettiin omien poikein kanssa metsään kunnon lenkille kun oli niin hieno aurinkoinen ilmakin!!! Olipa kyllä taas aikamoinen lenkki, nimittäin mun lenkkipolut oli lumen peitossa tai no oli siitä joku auto mennyt viikolla mutta siellä lumessa me taas tarvottiin tunnin verran!!! Oli kyllä ihanan rauhallista ja kaunista, tälläisiä talvipäiviä lisää kiitos ja paljon!!!! Illalla harjoitellaan Rokan kanssa vielä istumista ja Rapa saa temppuilla naksun kanssa!!!