Lauantai aamuna lähdimme puol kuuden aikaan Rapan kanssa ajeleen kohti Mikkeliä ja kooikereiden mejä mestaruuskoetta. Matka meni oikein mukavasti ja perillä olimme jo hyvissä ajoin ennen yhdeksää. Lauantai päivä kului sitten jälkiä tehdessä ja nauraessa niiden savolaisten murteelle, se vaan kuulosti niin hauskalta ja ne kyl nauroi kun mä puhuin tätä forssan ja someron sekoitus murrettani!!!Hymy Mun opastetteva jälki oli voittaja jälki ja mun mielstä koko jälki onnistui todella hyvin niin suunnistus kun veretyskin. Ainut sellainen pikku pulma oli et meidän tarrat ei oikein tahtonu näkyä siellä metsäs, mutta sitä ei voinu kun toivoa että sunnuntaina ne sieltä puista löytää....

Lauantai iltan kävelimme Rapan kanssa pienen lenkin ja löysimme oikein mukavan uimapaikan joten Rapa pääsi tietenkin pulikoimaan. Edes vesisade ei haitannu kun pikku ukko nautti uimisesta!!!

DSC_2029.JPG

Ja se kaikista isoin keppi piti tietenkin heittää, mutta hyvin se sieltä tuli rantaan!!!

DSC_2034.JPG

Rapa innostui vähän poseeramaankin uimisen lomassa!!!

DSC_2043.JPG

Rapan kanssa yövyimme paikallisen metsästysseuran majalla, joka toimi samalla kokeen keskuspaikkana. Oli oikein kiva paikka ja sinne voisi vaikka uudetaan lähteä kokeeseen!

Sunnuntai aamuna oli aikaisin herätys ja klo 8 alkoi koe ylituomarin puhuttelulla, josta siirryimme suoraan laukauksensieto kokeeseen. Rasmus vaan istui ja katseli mua kun ammuttiin, eipä siitä juuri piitannu. Monet koirat haukkuvat ammuttaessa, se vähän Rapaa ärsyttää mutta kestää kyllä tilanteen todella hienosti!!!

Rasmukselle arvonnassa osui päivän ensimmäinen jälki, oikeestaan ihan hyvä vaan niin ei tarvinnu sitten kauaa sitä jännitää. Rapa työskenteli koko jäljen rauhallisesti ja todella keskittyneesti, aivan upea työskentelyä. Välillä näin tarroja puissa ja tiesin että mennään jäljellä, joka hieman rauhoitti mieltä. No koko jälki mentiin hiljaisuuden vallitessa tuomari eikä kukaan sanonut sanaakaan ja mä olin ihan super onnellinen kun päästiin kaadolle enkä oikein tienny kuinka olisin. Siinä vaiheessa saatoin aavistaa että ykkönen olisi tulossa mutta kun mitään ei voi ikinä tietää varmaksi niin ei auttanut kun odotella tulosten kuulemista.

Välissä kävin opastaan sen mun oman jäljen ja se meni ihan hyvin. Itse luottamus taas kasvoi tuohon omaan opastamiseen, kun huomasi että kyllä sieltä jäljeltä aina jotain muistaa kun kulkee metsässä uudestaan. Yllättävän hyvin ne tummat tarratkin näkyi niistä puista kun niitä oppi etsimään. Tämän jäljen koira teki myös oikein hienoa jälkityötä ja oli ilo olla siellä perässä oppaana. Harmittamaan jäi se kun unohdin ottaa kaadon kohdalta pois punasinisen grepin sorkkaa viedessä, no onneksi maailma ei tuohon kaadu mutta kyllä se silti vähän harmitti....Huuto

Jäljen purkamisen jälkeen saatiin odotella pitkään iltaan tuloksia, kuva komeasta palkinto pöydästä:

 

DSC_2045.JPG

No lopulta ne sitten kuultiin ja Rapan osalta ne on tässä:

Jäljestämishalukkuus                                    6/6

Jäljestämisvarmuus                                      11/12

Työskentelyn etenevyys                                10/10

Lähdön, kulmauksien, makauksien ja katkon selvittämiskyky sekä tiedottaminen/kaadon haukkuminen 14/14

Käyttäytyminen kaadolla                               3/3

Yleisvaikutelma                                            5/5


Koeselostus: Hyvä lähtö. Koira jäljestää sopivaa, reipasta vauhtia. Suorat osuudet hyvää jälkitarkkaa jäljestystä, ainoastaan toisen osuuden alussa kuljetaan hiukan jäljen sivussa. Kulmat jäljen mukaan, makaukset merkkaa. Kaadon osoittaa nuuhkien. Erinomainen suoritus.

Tuomari: Seppo Markelin
AVO1 49pist!!!!Nauru  

Siis aivan mahtava suoritus!!! Rapa samalla avoimen luokan paras koira ja keräsi myös parhaat pisteet kooikereista!!! Mestaruus meni voittaja luokkaan tietenkin, mutta ei yhtään haitannu kun oltiin ajeltu Mikkeliin asti kun saatiin noin hyvä tulos aikaiseksi!!! Saatiin myös Lucky Nana's kennelin lahjoittama kiertopalkinto, tavallaan kannustus palkinto ja me saatiin se tänään kun meidän toivotaan jatkavat mejä harrastusta ja tietenkin me jatketaan. Rapa siirtyi nyt myös voittaja luokkaan ja nyt se jva on vaan kolmen ykkös tuloksen päässä enään.....siihen voi kyllä olla edessä vielä pitkä ja kivinen tie!!!Silmänisku

DSC_2053.JPG

Rapa ja pystit!!

Oli kyllä kiva ajella kotiin, koko matkan vaan hymyilin sillä nyt on tämän kesän tavoitteet mejän osalta saavutettu et kaikki tästä eteenpäin on pelkkää plussaa!!! Tänään sitten heti ilmoitin koiran voittaja luokan kokeeseen ja huomenna tehdään heti toinen ilmottautuminen valmiiksi, kattoo jos kävis hyvää tuuria ja meillä asuis jo tänä vuonna JVA!!!!