Eilen aamulla käytiin poikien kanssa jälleen vähän treenaileen hangessa ja tarvottiin kunnon lenkki ja oli kyllä niin ihanaa kun joka puolella on vaan valkoista! Illalla mentiin Forssaan ja vuorossa oli Rapan dogtiimin toko kurssi. Ennen Rapan kurssia kävin Rokan kanssa city kävelyllä pitkästä aikaa ja meni todella hienosti.

Kurssi aloitettiin tällä kertaa ruudulla ja tehtiin se ihan kisaomaisesti, Rapa jostain kumman syystä meni ruutuun takaa sisälle mutta muuten oikein hyvä ruutu ja varsinkin seuraamaan mukaan tuleminen oli todella reipas!!! Suorituksen jälkeen pohdittiin Anun kanssa et miksi meni takaa sisälle ja miksi painoi nenän maahan, no maassa oli varmaan paljon jotain hajuja kun muut koiratkin sitä kovasti haistelivat mutta ei sitä nenää silti tarvi maahan laittaa. Tehtiin muutamia kertoja ruutu niin että kävin näyttää keskikohdan ja sitten lähetin aika läheltä. Ekoilla kerroilla näissäkin nenä meni maahan, mutta parin toiston jälkeen nenä pysyi ylhäällä ja Rapa meni todella hienosti ihan keskelle ruutua!!! Tälläisiä täytyy nyt treenailla lisää et saadaan se nenä pysyyn ylhäällä. Muiden tehdessä ruutua niin me Rapan kanssa otettiin kaukoja ekaksi ihan liikkeenä ja sitten leikkien. Kaikki kaukot todella hyviä ja vaihtoi asentoa todella terävästi ja nopeasti, askeleen tuli eteenpäin muutamassa seisomaan nousussa mutta kun huomasin sen niin en vaan palkannu niitä niin johan alkoi tulemaan parempia nousuja!!!

Toisena kurssi aiheena oli omavalintainen liike ja mä halusin et katsotaan Rapan seuraamista tai paremminkin halusin saada jotain uusia treeni vinkkejä siihen. Saatiinkin todella hyviä ja hyödyllisiä vinkkejä, ekaksi se etten aloita aina perusasennosta vaan olen ottamassa Rapaa perusasentoon "pentutyylillä" ja sit lähdenki ite liikkeelle kun koira on just kääntymässä sivulle. Palkan koira saa kun tulee seuraamaan oikeaan paikkaan. Ekoilla kerroilla Rapa oli ihan et mikä juttu tää on, et ei kyllä ymmärrä, mutta kun hokasi et palkka tulee kun menee nopeasti seuraamaan niin tuli todella nopeasti oikeaan paikkaan. Näitä täytyy nyt tehdä ja Rapasta tää oli todella kivaa kun oivalsi mistä on kyse. Vasemmalle käännöksiin saatiin vinkki myös miten saadaan niitä tiiviimmäksi eli kun olen kääntynyt niin otanki pari peruutus askelta ja sit vasta lähden eteenpäin, näin koira joutuu käyttään takapäätään siinä käännöksessä ja pysyy hienosti kiinni jalassa koko ajan! Lopuksi tein vielä itsenäisesti ruutua niin että kävin näyttää keskikohdan ja nyt Rapa todella hienosti tarjoili keskikohtaa ja eipä menny nenä enään yhtään maahan!!! Kiitoksia Anu jälleen uusissta vinkeistä ja neuvoista!!