Kolmas osa kevään kurssista oli tänään ja taas saatiin paljon "kotiläksyjä" ja opittiin paljon uutta. Kiitoksia Marjalle ja pojille kyydistä sekä matkaseurasta, paljon mukavampi ajella kaksin kun yksin!!

Sitten itse kurssin sisältöön ja niihin läksyihin!!! Peruuttaminen oli ohjelmassa ensimmäisenä ja sen Rapa nyt osaa. Nyt vaan kokeillaan saada pidennettyä matkaa eli kokeillaan jos lähtis tarjoamaan vaan pidempää matkaa tai sitten annetaan uusi käsky kun pysähtyy. Uudella käskyllä ainakin lähti peruuttaan hienosti kauemmas. Kokeiltiin saada mun luokse takaisin tulemista kivemmaksi niin että naksautan naksulla kun peruuttaa mutta saakin namin sitten vasta mun kädestä. Luulen että saadaan tästä aikaiseksi oikein kiva leikki kun peruuttaa ja sit juoksee hakeen namia ja sit taas peruuttaa jne...

Seuraaminen, siinä on kaksi tärkeää asiaa kontakti ja oikea paikka. Ensin harjoiteltiin kontaktia ja kiinnitettiin erityisesti huomiota niihin ekoihin askeleisiin. Rapan osalla huomattiin et jää vähän liian taakse kun lähdetään liikkeelle, mun täytyy nyt muistaa ottaa eka askel hitaasti ja sitten vasta nopeuttaa tempoa. Käänökset ja kaikki sujui todella upeasti kun muistin ottaa sen ekan askeleen hitaasti ja harkitusti. Kontakti pysyi todella hienosti!!! Oikea paikkaa lähdettiin hakeen niin että pitää tuntea koira siinä sivulla, niin sitten ei tarvi vilkuilla. Otettiin koira perusasentoon ja siirryttin askel oikealle ja koiralle seuraa käsky ja palkka tuli sitten kun koira tuli jalkaan kiinni. Rapaa täytyi houkutella muutama kerta, mutta hoksasi idean aikas nopeasti ja alkoi tulemaan todella hyvin kiinni jalkaan. Nyt täytyy muistaa vaatia se aina kiinni kun tulee omatoimisesti sivullekkin.

Temppuja opeteltiin sen takia että voi kokeessa innostaa ja palkata koiraa niillä. Opeteltiin sellaisia temppuja mitkä ei sitten koetilanteessa näytä tempulta. Ensiksi haluttiin koiran hyppäävän päin ja tästä saatiin aikaiseksi kiva loikka kun mentiinkin pois alta ja koira laskeutui maahan. Toisena opetettiin koira koskeen kämmeneeseen perusasennossa eli se vähän pomppaa ylös ja koskettaa kämmentä ja siit palkka. Rapa tykkäsi molemmista tempuista ja täytyy niit nyt vahvistella niin saa ne toimimaan.

Paikallaoloja Rapa otti kolme ja erikoirien vieressä. Kerran nousi kun viereen tuli belgi narttu, mutta palautettiin maahan samantien ja ei päässy edes toisen koiran luo. Oli kyllä todella tarkaavainen eikä oikeestaan kun muutaman kerran katsonu sivulle ja se oli siinä. Ympärillä oli paljon häiriöö kun jalkapalloilijat pelasivat takana ja saamaan aikaan aina joku koirakko teki temppuja tai hyppynoutoo siinä ihan vieressä. Rasmukselle kyllä todella hyvä suoritus ja olen tyytyväinen vaikka kerran nousikin, ollaan selvästi päästy eteenpäin tuossa paikallaolo ongelmassa.

Hyppynoudossa harjoiteltiin vinoja heittoja ja niin että ohjaaja myös seisoi esteen sivussa. Tämä oli kanssa leikki ja koiraa ei tarvinnu ottaa sivulle vaan tarkoituksena oli että on kivaa ja saadaan koira hyppään, hakeen kapula ja hyppään takaisin vaikka este oli ihan eri linjassa kun ohjaaja ja heitetty kapula. Rasmusta pystyy hyvin ohjaan ja nämä sujui aikas hyvin. Ollaan ennen tehty niin että heitän vinoon, mutta en tajunnu et voisin mennä itsekkin seisoon muualle kun esteen taakse!!!

Toivottavasti muistin kirjoittaa kaikki mitä treenailtiin, kiitoksia jälleen Lentsu aivan mahtavasti kurssista!!

Eilen muuten taisin lupailla meneväni tänään vetään jälkiä, mutta se nyt jäi ja jälkien teko odottaa huomista aamua ja toivottavasti pirteää vetäjää eli nyt nukkuun!!!