Perjantaina käytiin Katin ja kaikkien kuden koiran kanssa kunnon lenkki Tammelan metsissä ja oli kyllä todella kivaa. No Rapa nyt tietenkin kävi pyörimässä jossain paskakasassa (epäilen supikoiran paskaa hajusta) ja sitten vielä jonkun raadon päällä, et voitte vaan kuvitella sitä löyhkää.... Pesin koiran heti kun päästiin kotiin, mutta se vaan haisee vieläkin vähäsen, no loppu viikosta mennään kuitenkin uudestaan pesulle erkkaria varten niin jos tuo loppu hajukin lähtisi sitten pois.

Eilinen päivä vierähti työn merkeissä ja tänään sit aamulla vasta kotiuduin ja pääsin nukkuun. Muutaman tunnin nukuin ja sitten lähdettiin treenaan koulun kentälle Marjan, Eijan&Ranen, Caritan ja tietenkin koirien kanssa. Oli todella kivaa treenata isommalla porukalla ja saatiin kivat häiriöt aikaiseksi, kun oli mukana vähän vieraampiakin koiria. Rokka pääsi ekaksi tervehtiin Reiskaa ja puraseen sitä muutaman kerran korvalehdestä, voi sitä riemua kun näkivät toisensa. Jos mä olisin Reiska niin en kyllä tykkäis Rokasta kun aina pureskelee toisen korvia, no kaikki tietenkin saa tykätä mistä haluaa!!!

Rapa aloitti treenit liikkeestä istumisella ja nyt seurautin hitaasti ja istui joka kerta todella hyvin ilman et käänsin edes päätä yhtään koiran puoleen!!! Tää siis taitaa oikeesti toimia ja ajatelkaa et mä ihan ite keksin tän!!! Puunkierron yhteydessä tehtiin seisomaan stoppeja, eka vähän venyi mutta loput todella teräviä ja pyssäsi ihan täydestä vauhdista!!! Puun kierroissa oli todella paljon vauhtia ja sitä ilmettä, tuo taitaa nykyään olla Rapan sellainen lempi juttu!!! Paikallaolot tehtiin niin että Rapa oli Reiskan ja Roiston välissä mikä oli todella hyvä kun molemmat sattuivat nouseen istuun niin saatiin vähän häiriöö peliin. Rapa pysyi todella hyvin ja rauhallisesti maass vaikka ympärillä taahtui aika paljon, oli tuijottanut kaiken aikaa vaan Marjaa ettei miksei tuu palkkaa, on siis ostanut tän palkkaaja asian todella hyvin!!! Perään tehtiin istuminenkin kun Reiska ja Roisto uusivat makuut, Rapa istui todella rauhallisesti ja varmasti vaikka naapureita käytiin palkkaileen pari kertaa!!!! Yksi suora luoksetulo tehtiin ja muistin käyttää siinä sitä mun valmistelu juttuu ja mun mielestä se on nyt menny todella hyvin Rapan päähän eikä ole yhtään sen oloinen et sotkin luoksetulon ja kaukot. No luoksetulon jälkeen oli sit pakko kokeilla vähän kaukoi et sotkeeko ja ei se sotke!!! Fiksu koira mulla, kaukot muuten todella hyvät!!

Rokka tutustui hyppy esteeseen ja hyppäsi siitä komeasti yli namin perässä, vähän tietenkin yritti aluksi kiertää mutta siis hypättiin kun ohi ei pääse. Damin kanssa halusin kokeilla opettaa suuntia ja siihenhän tarvin taas Marjan apua kun noi jutut on edelleen vähän vieraita mulle. Tehtiin nyt yhdellä damilla ja niin et mä pidin koirasta ja avustaja vei aina damin ja tällä kertaa oikealle. Tätä täytyy nyt työstää ensin kanssa ssisällä kun kentällä Rokka ei malttanu istua paikallaan niin et olisin voinnu irrottaa pannasta vaan hinkui heti ihmisen perään kun lähti viemään damia. Tehtiin kaksi kertaa ja molemmilla kerroilla ampui ihan täyisii damille ja toi todella reippaasti laukaten mulle sen. Vähän kiertää mua kun luovuttaa et ei ihan käteen tuo, mutta ei lähde sen kanssa yksinäänkään mihinkään touhuileen. Oikein hyviä hakuja!!! Kiitos Marja jälleen vinkeistä!!! Rokka teki luoksetulon ja tulikin jälleen lujaa leluun ja sitten lelun kanssa tehtiin seisomisia ja ne todella hyviä. Malttaa nykyään seistä jo pitkään varsinkin kun näkee että mulla on lelu kädessä!!! Nyt koko viikko tehdään vaan seisomisia et sit ens sunnuntaina toivottavasti erkkarissa seisoo kun patsas arvostelun ajan!!!

Roksun treenien jälkeen Rapa pääsi tekeen viel muutaman hyppynoudon, jotka loistavia ja sitten tehtiin ohjattua. Ohjatussa ekaa kertaa lähetin merkille ja siitä hakemaan kun tähän asti olen vieny koiran merkille ja lähettäny siitä vasta hakeen. Ekaksi tehtiin yhdellä kapulalla vasenta ja niin että kapula oli n.6m koiran takana. Merkille menee hienosti muuten paitsi et jää vähän vinoon, no tuota tarvii vaan treenata niin saadaan vinous pois. Kapulalle sit taas painoi täysiä laukaten ja palauttikin laukaten!!! Merkiltä käännös myös todella hyvä ja varma. Tehtiin sit viel pari toistoa niin että vietiin myös oikea kapula ja toimi todella hyvin!! Palkkasin aina joka toisella kerralla eka merkin ja sit vasta pääsi kapulalle et tuosta merkistäkin tulisi mahdollisimman vahva ja hyvä.  Nyt täyty vaan työstää tuota merkkiä sisällä vielä suoremmaksi, mutta toimi muuten oikein kivasti!!! Loppuun Rapa pääsi juokseen ruutuun kupille ja se oli kivaa!!!

Tänään oli kyllä oikein hyvänmielen treenit sillä kaikki toimi hyvin ja tehtiin vähän uutta molempien poikien kanssa. Molemmilla pojilla oli intoa ja energiaa tehdä hommia ja keskittyivät oikein kivasti mun kanssa tekemiseen vaikka kentällä kaiken aikaa oli muita koiria!!!! Koska treenataan ystävät uusiksi??