Aamusta suunnattiin Kiipulle metsään tekeen Sirkan kanssa jäljet huomiseksi Rapalle ja Ruulle, Rokka saakin vaihteeksi nakkijäljen ja sen vois sit tehdä vasta huomen. Jälkiurakan jälkeen käytiin reippaasti poikien kanssa elonkierrossa lenkillä ja Rapa pääsi tekeen palauttavan treenin. Tehtiin paljon temppuja ja palkkailin surutta melkein kaikesta et oli vaan kivaa yhdes puuhastella. Pari suoraa luoksetuloa tehtiin namipallon kanssa, ruutu kupilla ja sit pari kertaa palkkasin kaukojen ekan nousun ja siinä ne treenit olikin. Oli kyllä kivaa ja nautittiin molemmat yhdessä tekemisestä!!

Illalla alkoi Rokan pentukurssi Pilvenmäellä Anun vetämänä. Rokka on oikeesti kasvanu ihan pellossa ja tekee hyvää mennä puuhasteleen sen kanssa jotain ja silleen et siellä on muita koiria ja ihmisiä. Onhan se tottunut kulkemaan vaikka missä mun mukana mutta se et tehdään jotain hommia siel vieraiden kanssa on sit vielä ihan eri asia. Ekana otettiin yksi pentu kerralla "areenalle" ja vuorotellen jokainen vähän syötteli sitä ja samalla silitteli pitkin selkää, kosketteli jalkoja ja häntää. Oikein hyvää harjoitusta näyttelyitä varten ja sitten muutenkin että pentu antaa vieraiden kosketella itseään. Perään otettiin kolme luoksetuloa ihmiskujan läpi ja joka kerta kuja kapeni. Rokka tykkäsi kaikista ihmisistä ja kävi syömässä niiltä nätisti herkkuja, luoksetuloissa juoksi vaan täysiä lelunsa luokse leikkiin eikä huomannu varmaan edes ihmisä siinä kujassa!!!

Jatkettiin istumisella, maahanmenolla, vapaa käskyllä ja sivulletulolla. Istumisen Rokka kyllä osaa ja hienosti istuikin, paitsi että tuota vapaa käskyä kyllä vähän pitää treenata ja sit mun pitää olla paljon nopeampi!!!! Maahanmeno kuulostaa kovin helpolta mutta sitä se ei todellakaan ollu... Rokka tarjoili hienosti istumista ja peruuttamista mutta maahan pikku miestä oli todella vaikee saada. Anu neuvoi kyllä todella hyvän neuvon ja se toimikin Rokan kanssa eli pentu ohjataan ryömiin jalan alta ja kun on maassa niin kehutaan ja annetaan palkka ja sit vapautetaan siitä!! Siis Rokkakin meni sitten lopulta maahan!!! Sivulletuloa ei olla ikinä tehty, mutta se onnistu todella hyvin, täytyy vaan pitää huolta et ohjaan Rokan tarpeeksi lähelle mun jalkaa! Sivulletulossa mun täytyy kanssa olla tarpeeksi nopea ettei Roksu ehdi lähteen liikkeelle ennenkuin olen vapauttanut sen. Käytiin läpi myös paikallaolon alkeita ja siihenkin saatiin hyviä vinkkejä ja neuvoja miten sitä voidaan aloitella treenaileen. Loppuun tehtiin vielä pieni kontakti harjoitus niin että nami kädessä sivulle ja sen sai sitkun koira katsoi ohjaajaa silmiin eikä namikättä. Lopuksi oli Rokan mielestä se paras osuus eli leikkituokio!!! Hetken pennut jaksoivat leikkiä mutta sitten tuli väsy, no varmaan kaikille aika rankkaa tuollainen opiskelu ja eka kerta, uus aikka, uudet kaverit jne...

Kiitos Anu todella hyvästä ekasta pentukurssi kerrasta, ensi viikolla taas nähdään!!! Nyt kotona on ihanan väsynyt pentu, huomen päästään vähän treenaileen kaikkea uutta mitä opittiin!