Poikien kanssa mentiin tänään heti aamusta Vaulammille ja pojat saivat jäädä pariksi tunniksi Viljon kanssa tarhaileen kun mä lähdin Äidin kanssa shoppaileen. Tarhassa olo kuitenkin palkittiin ruhtinaalisesti ja pikku ukot pääsivät tekeen kunnon ulko treenit.

Rapan kanssa aloitettiin hyppynoudolla ja nyt tehtiin vinoja heittoja ja mä olin esteen sivussa, ei haluttu mitään perusasentoja vaan heitin aina suoraan kapulan kun Rapa oli saanut tuotua sen mulle. Ollessani esteen oikealla puolella haki hyvin esteen vaikka kapula olisi ollut suoraan meidän edessä, takaisin päin hyppäsi joka kerta, välillä meno hyppy unohtui mutta sattuuhan noita uohduksia meille kaikille!!! Vasen puoli olikin sitten kinkkisempi mutta sekin alkoi kivasti toimimaan ja välillä palkkailin vaikka jompi kumpi hyppy unohtui ei se niin vakavaa ole, tärkeintä oli se ilme!!! Seuraamista otettiin kolme pätkää, pari lyhyttä ja yksi pitkä, kaikki todella hyviä!!! Ruutua tehtiin tuolla meidän uudella ohjeella eli alusta ruudussa ja kippo mun takana jossa nami. Hienosti meni alustalle ja sieltä täysiä käskystä syömään. Eka kerta meni siis todella hyvin, mutta sitten Rapa päätti vähän lisätä vaikeutta ja alkoi kiertämään esteen mennessään ruutuun, este siis siinä lähettyvillä. No tämä saatiin korjattua kun kävin vaan näyttään alustaa kerran ruudussa ja siirsin estettä vähän kauemmaksi, niin juostiin ruutuun suoraan. Alusta ruutuja tehtiin 5 ja viimeiseksi otettiin ruutu liikkeenä niin että seuraamisesta vapautus kipolle joka oli merkin takana, todella hieno ruutu ja stoppi aivan älyttömän nopea!!! Luoksetulon seisomaan stoppi tehtiin kerran ihan liikkeenä ja sitten perään suora jossa oli ainakin vauhtia!!! Rapan treenit jälleen kerran todella iloiset ja energiset, oikein halusi tehdä hommia, IHANAA!!!!

Rokka aloitti hypyllä ja siis se vaan hyppäsi kun sanoi hyppy, WAU!!!! Todella hyvin sisäistänyt tuonkin asian, onneksi kokeilin että muistaako tätä juttuu etten alkanu tahkoon mitään liian helppoo juttuu. Tehtiin hyppyjä sitten niin että heti kun oli hypännyt niin heitin lelun  palkaksi ja välillä kävin tiputtaan lelun esteen toiselle puolelle niin ettei Rokka nää eli  kun hyppäsi niin pääsi suoraan palkalle. Todella innokkaita ja hienoja hyppyjä. Kokeilin myös kerran stoppia ja sekin toimi moitteettomasti eli meillä alokasluokan hyppy melkein valmis, enään se mun siirtyminen puuttuu!!! Ruutuun vietiin taas yhdessä eka lelu ja sitten sivulletulon kautta ruutuun, todella hienosti. Kävin tiputtaa toisen lelun sillä välin ruutuun kun Rokka leikki pallolaan joten pääsin lähettään sen niin ettei nähny sinne vietävän mitään ja tämä tehtiin kaksi kertaa, molemmilla kerroilla painoi ihan täysiä ruutuun heti käskystä!!! Sivulletuloja ja seuraamisen ekaa askelta otettiin monta kertaa ja on kyllä hienosti tajunnut sivulletulon ja että kun tulee siihen nätisti istuun niin tulee namia!!! Noudossa otettiin tänään suuri askel myös eteenpäin eli kapulalle ei saanut enään rynnätä heti kun se oli heitetty vaan piti odottaa nätisti sivulla ja tuokin toimi kivasti, vähän nyt autoin namilla mutta niinhän se pitää aluksi tehdäkkin. Käskystä haki ihan täysiä kapulan ja kovalla kiireellä mun luo takaisin, palkan sai lennosta et saadaan vaan toi vauhti pysymään hyvänä. Täytyy alkaa pikku hiljaa työstään sisällä kapulan kanssa sivulletuloa niin saa sen sitten jossain vaiheessa yhdistettyä tuohon todella vauhdikkaaseen noutoon!!! Rokan treenit oli todella vauhdikkaat ja otettiin suuria askeleita eteenpäin, muistui taas mieleen kuinka hienoa on kouluttaa nuorta koiraa kun huomaa sen edistymistä niin se tuntuu todella hyvältä!!!

Treenien jälkeen käytiin hiihtään Rokan ja Rapan kanssa pari keirrosta pellolla ja eka kierros menikin todella hyvin kun Ville mäykky juoksi edellä niin  Rokka vallan unohti pelottavat sukset. Toiselle kierrokselle Ville ei sitten jaksanut enään lähteä ja Rokkakin teki muutama sukelluksen hankeen, mutta juoksi jo edellä iloisesti ja ei suksetkaan enään niin pelottanut. Kolmas kierros oli pyhitetty vaan Rapalle ja mulle eli laatuaikaa!!! On hiihtäminen vaan niin kivaa, toivottavasti nyt tulis vähän suojakeliä ja sitten taas pakkanen niin jäätyisi ladut kovaksi, koirien juokseminen olisi vähän helpompaa ja etteivät uppoisi välillä!!!

Iltapäivän huipennus taisi olla kunnon hankilenkki Murronkulmalla oli muuten aika kivasti tuiskannu mun polut umpeen, no saatiimpa taas kunnon reisitreeni. Kapekin välillä meni pitkää pituuttaan maate hankeen, eteneminen välillä todella hidasta niin pojilla kuin mullakin mutta taidettiin silti kaikki nauttia ihanasta talvi säästä  ja kauniista maisemista. Illan kotona onkin ollut ihanan rauhallista porukkaa, koirat vaan makaa tyytyväisinä jaloissa, eivätkä jaksa edes nostaa päätä vaikka jääkaappi aukeaa eli todella väsyneitä!!!!