Aatto vietettiin Kiipulla ja Vaulammilla syöden,syöden ja SYÖDEN..... Nyt on syöty jouluruokaa ihan tarpeeksi taas vuodeksi, ensi jouluna sitten uudestaan taas syödään ihanaa jouluruokaa!!!

Tänään lähdettiin aamusta metsään koko perheen voimin ja käveltiin pitkä lenkki ja nautittiin ihanasta talvi säästä! Lenkin jälkeen kaikki pojat saivat tehdä hakuruudun kolmella damilla. Kasper oli vähän laiskan pulskea, taisi olla sekin syöny hieman liikaa jouluruokaa!!! Rapa teki oikein hyvää hakutyöskentelyä ja damit löytyikin aikas nopeasti. Rokka teki myös hyvää hakutyötä, mutta damien nostaminen lumesta olikin sitten vaikeaa. Eipä tullu mieleeni et tuollainenkin asia voi olla vaikeaa, mutta nyt sen on huomattu. Hienosti kuitenkin lopulta kantoi kaikki kolme damia mulle ja mä olin niin ylpeä. Metsätiellä tehtiin sit vielä pari eteenmenoa Rokalle, niin ei tarvinu nostaa damia umpihangesta vaan Sakke laittoi sen auton jälkeen. Ekalla kerralla meni todella reippaasti damille, katseli sitä hetken mua ja damia ja sit palautti reippaasti mulle. Toisella kerralla otti jo paljon varmemmin suuhun ja palautti mulle vauhdilla. Nyt vaan tekeen dami juttui tonne hankeen niin saadaan siihen nostamiseen varmuutta ja et se lumi ei sit haittaa enään jatkossa.

Nähtiin metsässä myös Eija, Rane ja koiruudet ja Rokka pääsi tietenkin leikkiin Reiskan kanssa, tänään vaan ei kumpikaan ollu erityisesti leikkitullella. Molempia taisi jouluinen syöminen väsyttää ja lenkki mikä oltiin jo ehditty tekeen.

Joulupäivän metsälenkillä oli kamerakin mukana ja saatiin muutama kiva kuva otettua!!

Kasper saapuu vauhdilla metsän siimeksestä

Illalla mentiin Eijan ja koirien kanssa treenaileen MTT:n parkkikselle ja Rapa pääsi aloittaan. Tehtiin ruutu takaperin ketjutettuna eli aloitettiin maasta seuraamaan tulemisella. Tein kolme kertaa niin et vein Rapan ruutuun maahan ja käveli kaavion ja kun kutsuin luokse niin lähdin karkuun. Tuli joka kerta todella reippaasti laukalla. Neljänne en lähtenytkään karkuun, mutta Rapa tuli silti reippaasti laukaten!!! Ruutuun mentiin kaksi kertaa kupille syömään ja nekin todella reippaat. Liikkeestä istumisia otettiin muutama ja joka kerta istui oitis käskystä ilman mitään muita apuja!!! Pari suoraa luoksetuloa niin että mä lähdin karkuun ja niissäkin vauhtia todella kivasti. Lopuksi vielä kaukoja, ensin liikkeenä ja sit leikkien. Liikkeenä jäi vähän katseleen muualle, tarvi siis yhteen S->I kaksi käskyä muuten oikein hyvin. Leikkien nopeita ja teräviä vaihtoja ja ne todella hyviä!!

Rokka treenasi sivulletuloja ja ne tänään oikein reippaita ja tiiviitä. Tarvii enään vähän käsiapua ja ottaa heti hienosti kontaktin kun istuu sivulle. Istuu myös sivulla todella nätisti ja pitää kontaktia vaikka vierestä menne autoja ohi ja EIja ja Reiska  treenaa ihan vieressä. Odota käskyä myös harjoiteltiin ja mä pääsin jo monen metrin päähän, tässä päästiin nyt iso askel eteenpäin. Yksi luoksetulo tehtiin ja tänään Rokka istui ilman kiinni pitäjää eikä ollu yhtään varastamassa. Luoksetulosta palkkasin lelulla ja siinä oli vauhdin hurmaa!! Lelulla leikittiin aikamme ja tehtiin muutama seuraamis askelkin, eipä varmaan olla seuraamista edes ennen tehty, no mutta tulihan senkin opetus nyt aloitettua!! Loppuun pari seisomista leikin varjolla ja sit leikittiin vielä aikamme lelulla! Rokka on kyllä todella innoissan aina kun pääsee treenaan ja keksittyy 100% muhun eikä mitkään häiriöt sitä pahemmin haittaa.