Viikonloppu vierähti jälleen todella nopeasti tällä kertaa vähän sairastaessa edelleen mutta olo kuitenkin sen verran parantunut et molempina päivinä käytiin koirien kanssa kunnon lenkit. Lauantaina lenkille seuraksi saatiin Tiia ja Onni ja koirat nauttivat juoksemisesta ja me saatiin juoruilla keskenämme ihan rauhassa. Sunnuntaina lenkkeilin sit ihan itsekseni mutta sekin ihanaa kun kerranki pääsi lenkille valosaan aikaan.

Eilen vähän tokoiltiinkin kun koirilla alkoi olla energiaa ihan tarpeeksi. Rokan kanssa tehtiin ohjatun suuntia yhdellä kapulalla ja ne sujui todella hyvin, molempiin suuntiin kaaret parantuneet paljon ja kääntyy varmemmein merkiltä. Kiertämisen avulla luoksetulon maahanmenoja joissa alkaa olla jotain ideaa eli nyt maahanmenot suuntautuu eteenpäin. Tunnari kerran liikkeenä ja se todella hieno. Loppuun vielä keppejä ja hassuteltiin niiden kanssa vähän ku ohjurit on vielä kiinni Uunoa varten.

Uunon kanssa aloitettiin seuraamisella ja namilla pää oikeaan asentoon, alkaa seuraaminen parantuun eikä puske ollenkaan sinne eteen enään niin voimakkaasti. Ohjattua ihan uutena juttuna tai ollaan kai muutama kerta tehty joskus kesällä mutta ei sen jälkeen. Tehtiin ihan merkin kautta siis lähetin merkille ku Uuno niin tykkää siitä ja hienosti meni sinne ja lähti kapulalla. Oikea puoli selvästi luontevampi Uunolle sillä sinne suuntaan tuli nätimpi kaari no mutta vasenta kaarta pitää sit vaan työstää vähän enemmän..Kiertämisen avulla luoksetulon stopit jotka molemmat todella hienot, varsinki seisominen stoppaa jo ilmassa!!! Tunnari ensin oman piilotuksena ja sitten ihan liikkeenä ja se hienosti!!! Nyt mennyt  tunnari jakeluun ja tietää selvästi mietä siellä tekee, haistelee tarkkaan mutta ottaa oman heti suuhun kun haistaa sen!!!

Rasmus ja Obelix viettivät vapaa päivää ja Rapa nautti sohvalla makaamisesta ja Obelix muuten vaan hölmöili ja hassuili omiaan!!!

Tänään päivä kului jouluostosten merkeissä mutta illalla oli vuorossa tämän vuoden viimeiset aksatreenit maneesilla ja ihan valvovan silmän alla, Kiitos kaikille mukana olleille todella paljon tämän vuoden aksatreeneistä ens vuonna sitten taas jatketaan!!!

Meillä tänään lähemmäs 20 esteen hyppyrata jossa pääsi jälleen käyttään monipuolisesti eri tekniikoita, alussa heti otin Rokan vastaan kolmen esteen takaa ja joutui tuleen mua päin pitkään ja tuli todella hyvin. Vielä vähän aikaa sitten olisi paljon himmailu ja ahdistunut kun joutuu tulemaan kohti mutta nyt tuli reippaasti ja lujaa. Keppien päähän tein persjätön joka sitten veti pari kertaa Rokan pois kepeiltä mutta muutamalla toistolla keski senkin hienosti. Pituutta ei meinannut millaan hahmottaa kun siinä ei ollut reuna "tolppia"...joku ihmeen hahmotus höiriö mutta tolpilla meni hyvin. Loppu radalla viel testailin jaakotustakin ja toimi hyvin kun mä teen asiat oikeaa aikaan ja ohjaan hyvin. Rokassa oli tänään vauhtia ja teki hommia todella kivasti ja hyvällä asenteella, aksa on vaan niin ihanaa!!!

Muiden treenatessa Uuno pääsi tekeen vähän kontaktitreeniä reunalle ja hyvää häiriöö saatiin, kivasti Uuno ottaa kontaktia ja tarjoaa sitä itse. Seuraamista namin kanssa ja nyt huomasin itse ku lähes kuiskaan käskyn niin ei lähde niin paljoa eteen eli todella pehmeä käsky seuraamiseen. Seuraaminen muuten hyvää ja käännökset hienoi ja tiiviitä! Kapulan omatoimista nostoa muutama kerta ja sen kanssa sivulle tuloa, hienosti lähtee tarjoamaan kapulan nostoa ja tulee nätisti sivulle. Kaukoja ja siinä huomasin nyt et jos teen ihan muutamasta metristä M->I niin etujalat menee hyvin mutta jos matka pidempi niin jättää toisen tassun eteen eli nyt paljon tekniikka treeniä läheltä ja katsoo sit jos auttaa. Uuno teki hyvät häiriö treenit hyvässä häiriössä!!!