Perjantaina hain Jolindan meille ja sitten iltasella ajeltiin Turkuun ja laivaan, matko kohti Ruotsin ja Norjan näyttelyitä alkoi. Lauantai aamuna päästiin hyvin laivasta ulos ja sitten reilun parin tunnin ajomatka näyttelypaikalle Askersundiin. Näyttelyyn oli iloimettu 7 kooikeirhondjea joista paikalla taisi olla 6. Uroksia oli 3, yksi pentuluokassa sitten Rasmus ja Rasmuksen velipuoli valioluokassa eli siinä vaiheessa jo tiesin et jos Rapa saa ck:n niin sertti on meidän. Rasmus esiintyi todella hyvin ja liikkuikin oikein reippaasti ja tulihan se ykkönen ja ck sieltä!!! Paras uros kisassa Rapalla oli seurana valioluokassa kisaava velipuoli ja Rasmus vei voiton paremmilla liikkeillä, aluksi tuomari sijoitti meidät toisinpäin mutta juoksu osuuden jälkeen vaihdettiin paikkoja.

Narttuja oli paikalla 1 junnuluokassa, 1 nuorten luokassa ja Jolinda. Jolinda esiintyi myös todella hienosti ja sai ykkäsen sekä ck:n. Paras narttu luokassa kisasivat junnu narttu ja Jolinda, Jolinda nappasi sitten paras narttu luokan voiton upealla liikkumisellaan ja tuli myös ruotsin valioksi!!!

Roppi kehässä olikin sitten molemmat mun mukana kulkevat koirat ja Rasmus vei niistä voiton ollen Rop ja Jolinda Vsp!!! Tuomari vielä kehän jälkeen kehui koiria ja kertoi harjoitusarvostelijalle niiden olevan oikein hyvät rotunsa edustajat.

Juteltiin vielä pitkään kehän jälkeen Rapan puoliveljen omistajan kanssa ja kyllä ne veljekset olivat kovin samannäköiset ja oloiset. Ihanaa nähdä "sukulaisia" ja vielä silleen kun sitä ei yhtään olisi osannut odottaa. Ryhmä kehään ei jääty kun ajomatko Osloon odotti ja kovasti houkutti päästä ajoissa perille ja löytää mukava hotelli läheltä näyttelypaikkaa.

Tuoreet Ruotsin valiot Jolinda ja Rasmus!!!

Sunnuntaina oli vurorossa Norjan voittaja näyttely Oslossa. Kooikerit olivat kivasti heti aamulla, joten tiesi aikaista heräämistä ja näyttelypaikalle lähtöä. Onneksi löydettiin edellis iltana hotelli ihan näyttelypaikan vierestä ja käytiin katsoon näyttelypaikkakin valmiiksi niin oli aamulla helpompaa löytää perille.

Kooikereita oli ilmoitettu 10 kappaletta ja kaikki olivat paikalla, yhtään Norjalaista koiraa ei kehässä nähty vaan kaikki tulivat Suomesta ja Ruotsista. Rokka aloitti arvostelun saaden hienosti 1 ja vielä ck:n eli jatkoi paras uros luokkaan. Avoimessa luokassa koiria oli 3 ja Rapa jäi niistä viimeiseksi kun tuomari olisi halunnut lisää mustia korvakoruja. Paras uros luokassa Rokka sijoittui hienosti neljänneksi!!! Yleensä voittaja näyttelyissä jaetaan junnu voittaja titteli myös, mutta tää Norjan toiminta oli hieman erikoista.... Kehässä asiasta ei sanottu mitään mutta toimistossa sanottiin et tittelin saa mutta heillä ei ole siitä mitään palkintoa. Toisille oli taas sanottu että junnu voittjaja titteliä ei jaeta et ota sit selvää jaetaanko se vai ei, ei taida he siellä Norjassa itsekkään tietää mitä jakavat ja mitä eivät, ihmeellistä touhua.....

Jolindan kanssa nartuissa ei ollut kun junnu narttu, jonka neiti voitti ja näin sai sertin ja voittaja tittelin!!!! Roppi kehässä suomalainen uros vei voiton ja Jolinda oli Vsp joka sopi meille oikein hyvin sillä lähdimme heti näyttelyn jälkeen ajaan Tukholmaan ja iltalaivaan et päästään aamulla kotiin!!!

Jolinda, tuore Ruotin, Norjan ja Pohjoismaiden valio sekä Norjan voittaja 2010!!!!

Rasmus, tuore Ruotsin valio!!!

Rokka joka voitti junnuluokan, tiedä sitten häntä saiko junnuvoittaja tittelin vai ei, se selviää ehkä joskus myöhemmin!!!!

Hyvin ehdittiin iltalaivaan ja päästiin kivasti jo maanantai aamuna kotiin. Ihana tuollainen pikavierailu kahdessa naapusimaassa!! No nyt katsellaan taas uusia reissuja, no ehkä nyt ollaan hetki kotona kun tänä kesänä ollaan tehty todella monta reissua koirien kanssa. Ensi kesänä sitten taas reissataan ahkerasti ja voi olla että muutama reissu tuossa syksyn/talven aikanakin tulee tehtyä, sen näkee sitten!!!