Tänään aamusta lähdettiin Rokan ja Uunon kanssa Espooseen sporttikoira hallille Vappu Alatalon yksärille, aiheena siis hyppytekniikka. Me käytiin Rokan kanssa viime talvena hyppytekniikka seminaarissa ehytillä ja varasin kesällä meille tämän yksärin koska halusin tietää mihin suuntaan Rokan tekniikka on mennyt ja miten Uunon kanssa kannattaa alkaa etenemään. Kesällä tehtiin Rokan kanssa paljon hyppyjumppaa ja mä ite olin sitä mieltä et hyppytekniikka parantunut paljon ja samalla tullut vauhtia!!

Rokan tekniikka todellakin parantunut ja Vappu sanoi ettei olisi uskonut että Rokka pystyy tässä vaiheessa hyppäämään noin hyvin kun hyppäsi tänään eli oltiin menty paljon eteenpäin. Rokan takaosa nyt kuulemma loistavassa kunnossa ja muutenkin kroppa erinomaisessa lihaskunnossa ja osaa nyt käyttää takaosaansa todella hyvin!!! Tuo tuntui todella hyvältä kun joku toinen antaa palautetta et oma toiminta ja harjoitteleminen tuottaa tulosta!!! Aah mä oon niin tyytyväinen ja onnellinen!!! Kooikeriksi Rokka on nyt kuulemma loistavassa kunnossa!!!

Rokan kanssa tehtiin perussarjaa ja kasvavaa sarjaa joissa teki hyvin töitä ja hypyt todella rentoi ja ojensi hyvin takajalkojaan. Korkeuden arviointia ja siinä päästiin 45cm asti ja edelleen sekin hyppy todella tasapainoinen ja Vapun sanoja lainatakseni "kiiltokuvahyppy"!!!  Uutena juttuna tehtiin harjoitus joka kehittää koiran ylöspäin hyppäämistä eli koiran kokoamista, Rokka tässä kohti jo vähän väsynyt mutta tehtiin muutama toisto ja meni hyvin, näitä aletaan tekeen nyt kotona koska seuraavaksi Rokan kanssa pitää alkaa harjoitteleen sitä kokoamista kun nyt kerran hyppää loistavasti sarjaa jossa koira saa hypätä pitkänä ja rentona. Nyt treeniin myös ahkerasti korkeuden ja etäisyyden arviointia koska pitää kehittää Rokan silmää et oppii hyvin lukemaan esteitä ja välejä ja näin hypyt radalla helppo suorittaa!!! Rokka teki hyvin töitä ja oli todella tyytyväisen oloinen kun hypittii, paljon tuli toistoja mutta silti Rokka jaksoi todella hyvin ja hypyt pysy hyvin koossa loppuun asti!!!

Uunon kanssa katsottiin ihan perussarjaa ja etäisyyden arviointia. Perusarjalla aluksi vähän rytmityksen kanssa ongelmia mutta kun oltiin otettu muutama toisto niin rytmi alkoi löytyä ja sarja meni paremmin. Takaosaansa Uuno saisi käyttää paremmin,  menee siis hieman etupainoisena. Toisella kierroksella tehtiin parussarjaa medi väleillä ja se paljon paremmin kun maksiväleillä, rytmitys ja hypyt parempia. Uunon kanssa kotiläksyksi paljon takapää jumppaa että oppii paremmin tiedostamaan takajalkansa, sitten perussarjaa vaihtelevasti maksi ja medi väleillä et oppii hahmottaan esteet hyvin ja välillä myös kasvavaa sarjaa kun siinä se hahmotus kanssa kasvaa. Mä voin lisätä mun oman liikkeen nopeasti mukaan että Uuno tottuu siihen jo heti alusta asti eikä sit ihmettele sitä myöhemmin. Uunolla ei Vapun mielestä mitään ihmeellsitä ongelmaa vaan ihan perusjuttui nuorella koiralla joita tarvii vaan treenata. Hyppyjumppaa vain kerran kuussa et nyt keskitytään siihen takaosaan et saadaan se toimimaan paremmin aivojen kanssa yhteen!!!

Mä en ole itse käynyt ennen sporttikoirahalilla mutta oli todella mukava paikka ja takana ihanat lenkkimaastot. Hallilla pohjana keinonurmi ja molemmat pojat teki siinä hyvin töitä eivätkä ihmetelleet pohjaa yhtään. Oli kyllä todella mukava aamupäivä ja taas tuli paljon uutta treenattavaa ja harjoiteltavaa, mutta niin kiva oli kun Rokka edennyt niin paljon hyppytekniikan kanssa!!! 

Iltapäivällä tokoiltiin Vaulmammilla kun siellä muutenkin poikettiin!! Rasmus aloitti ruudulla ja stopista palkka, ruutu hieno. Hyppynoutoa puukapulalla ja nyt oli sitten asennetta ja vauhtia, palkka kipossa mun takana. Tälläsii noutoi lisää ja paljon kiitos!!! Loppuun tunnari ja se erinomaisesti!!! Rokka teki vaan ruudun molemmista suunnista ja ne hyvin ja tunnarin joka myös hyvin. Vähän menee kapuloille liian lujaa eli pitää muistaa tehdä sitä seinää vasten et seinä vähän jarruttaa.

Uunon kanssa aloitettiin alohypyllä joka todella hieno. Avohypyn paluu hyppyä muutama kerta ja se ihan mallikkaasti, myös istumaan menoa kaukana musta muutama kerta ja sekin hyvin, hyppyyn sitä en uskalla yhdistää ennenku ollaan alokasluokka suoritettu!!! Seuraamista pari pätkää ja tänään juoksu vähän liian kivaa mutta muuten seuraaminen oikein nättiä!!! Kaukoja eka liikkeenä ja avokaukot ihan kunnossa, sitten kiertämisen kautta kaikkii vaihtoi ja on kaukojen asenne ainakin kohdallaan ja vaihdot todella terävii!!! Tyhjään ruutuun ja palkka stopista, tämä ihan nappiin, perään pari ruutua pallolle ja kyllä oli vauhtia pienessä bc.ssä!!! Loppuun tunnaria oman piilotuksen merkeissä muutama kerta, hyvin nenä toimii ja oma löytyy todella nopeasti, huomen voisi testata jos vaikka löytyisi oma vieraidenkin seasta!!!

Illalla vielä lenkkeiltiin Tiian ja Onnin kanssa kunnon remmilenkki, hyvää palauttelua Rokalle ja Uunolle päivän hyppelyiden jälkeen!!!