Viikonloppu vierähti taas mejän merkeissä, tällä kertaa matkattiin Marttilaan kooikerhodjen mejä mestaruuskokeeseen! Mä olin ilmoittanut kokeeseen molemmat pojat, kun kerranki sai molemmille koepaikat. Lauantaina uurastettiin jälkien kimpussa, järjestelyt olivat hoidettu todella kivasti sillä mun ei tarvinu opastaa kun yksi voi jälki vaikka koiria mulla kuitenkin kokeessa oli kaksi kiitokset siis tästä kokeen järjestäjille!!!

Tänään olikin herätys kukonlaulun aikaan ja kaikki koirat matkaan ja pelipaikalle. Molemmat koohottimet menivät yht aikaa laukauksen sieto kokeeseen ja hienosti läpäisivät sen!!! Jäljelle lähti ensimmäisenä Rokka, no mä olin varautunut että pikku mies koheltaa vaan joka suuntaan eikä keskity yhtään jäljestys puuhaan. Rokka yllätti mut täysin sillä lähti todella rauhallisesti ja maltillisesti liikkeelle, seurasi jälkeä tarkkaan koko matkan. Mä en oikeesti meinannu uskoo silmiäni kun tultiin kaadolle ja meille ei oltu tuomittu yhtään hukkaa!!! Mä olin niin onnellinen ja tyytyväinen pikku miehen työskentelyyn!!! Tuomari kehui vielä kaadolla Rokkan jäljestystä ja sen jäljestys vauhtia, olin kyllä niin ylpee mun pikku miehestä!!!!

Ennen Rapan jälkee kävin opastaa sen mun voittaja jäljen ja ehdin sen purkamaankin Kapen kanssa ennen päivän viimeistä rutistusta. Rasmus lähti todella hyvin liikkeelle ja seurasi myös oikein kivasti jälkee. Ekalla kulmalla huomasin että ollaan katkolla ja Rapa selkeästi vähän ihmeissään mitä tehdään, kehotin kerran hakeen jäljen ja Rapahan teki tietenkin työtä käskettyä ja taas matka jatkui!! Niin ja katko oli vielä vasempaan ja siitä selvittiin siltikin!!! Mä olin todella huojentunut, Rapa jäljesti todella hyvin ja arvailin miedän olevan ihan loppu metreilla kun se sitten tapahtui.... Vikalla kulmalla hukka, tuomari tuomitsi hukan todella nopeasti kun siellä mihin Rapa oli menossa niin tuli tie vastaan. En sitten tiedä olisiko tuo ollut menossa sinne tielle vai olisiko hakenut jäljen jos olisi saanut vielä vähän aikaa työskennellä. No kuitenkin Rapan suorituksessa huomasi että jäljestää nyt todella varmasti ja sitä on kyllä ilo seurata, paljon on ukkelini kehittynyt viime vuodesta!!!! No kyllä se ykköstulos sieltä joskus tulee, kunhan saadaan vaan kaikki palaset kohdalleen, harjoitus tekee mestarin!!!!

Avoimessa luokassa oli vain kaksi koiraa ja toinen näistä oli Rapan tyttö B A Querine Quintie "Freya", joka todella hienosti sai ykköstuloksen 46pist!!! Paljon onnea täältä isukilta tätäkin kautta!!! Rokka sai sitten 48pist ja voitti upeasti avoimen luokan, saatiin myös Lucky Nanas kennelin keirtopalkinto (Rapa sai samaisen kiertopalkinnon viime vuonna eli pysty palasi vielä vuodeksi meidän hyllyyn!!!!)!!! Voittajassa koohottimia oli 5 kipaletta, Rasmuksen tulos oli voi2 33pist ja sijoittui koohottimien joukossa kolmanneksi parhaaksi, heti Mariannen ja Pentin koirien perään!!! Onnea Marianne ja Pentti mestaruudesta jälleen!!!!

Rokan arvostelu:

Jäljestämishalukkuus                                                     5/6

Jäljestämisvarmuus                                                        11/12

Työskentelyn etenevyys                                                   10/10

Lähdön, kulmauksien, makauksien ja kaadon selvittämiskyky sekä tiedottaminen/kaadolla haukkuminen                    14/14

Käyttäytyminen kaadolla                                                  3/3

Yleisvaikutelma                                                                 5/5

Koeselostus: Rauhoitetusti, ohjatusti jäljelle. Etenee maavainuisesti, muutamia lenkkejä joka osuudella. Kulmat, makaukset erinomaisesti. Kaatoa nuuhkii innokkaasti. Erinomainen jäljestystapahtuma!!! AVO1 48pist Tuomari Pekka Tuomi

Rasmuksen arvostelu:

Jäljestämishalukkuus                                                    4/6

Jäljestämisvarmuus                                                       7/12

Työskentelyn etenevyys                                                  7/10

Lähdön, kulmauksien, makauksien ja kaadon selvittämiskyky sekä tiedottaminen/kaadolla haukkuminen                           8/14

Käyttäytyminen kaadolla                                                3/3

Yleisvaikutelma                                                               4/5

Koeselostus: Koira ohjataan nopeasti jäljelle. Koira aloittaa pääosin ilmavainuisen, reipastahtisen, itsenäisen jälkityön. Edetään lähes jälkiuran päällä. 1.osuudella yksi pieni tarkistuspisto. Ennen katkokulmaa koira lähtee jäljen ulkopuolelle ja tekee laajan lenkin kiertäen katkokulman kaukaa, löytää kehoituksella toisen osuuden. Makauksista kaksi merkataan nopeasti pysähtyen, yksi ohitetaan ja yksi nuuhkaistaan ylikulkiessa. Toinen kulma lenkillä, kolmannella kulmalla koira jatkaa määrätietoisesti pois jäljeltä, ensimmäinen hukka. Uuden alun jälkeen jatkuu määrätietoinen jäljestys. Kaadolle suoraan, jää tutkiin sorkkaa. Ohjaajan tulisi jarruttaa vauhdikasta koiraa. VOI2 33pist Tuomari Taina Ketola

Et sellainen viikonloppu meillä, oli kyllä oikein kivaa nähdä muita mejä ihmisiä ja jutustella heidän kanssaa mukavia!!! Ensi vuonna sitten lähdetäänkin taas Mikkeliin mejäileen ja saas nähdä onko mulla sitten jo kaksi voittaja koiraa!!!

Pari kuvaa todella reippaasta avoimen luokan voittajasta!!!!

Pari kuvaa vielä perjantai ja lauantai illoilta kun käytiin Vaulammilla pyöräileen sekä tietenkin uimassa. Rokka ja Rapa ovat kyllä todella reippaita pyöräiljöitä, täytyy alkaa tekeen vaan pikku hiljaa pidempii lenkkei, saadaan pojat ihan huippu kuntoon!!!!

Rokan ensimmäinen uimahyppy, hyvin venyttää!!!

Pallopään kanssa voi uidakkin!!!

Rasmus esitteli myös jälleen hyppytaitojaan vähän joka suuntaan!!!

Rasmus innostui uimisen jälkeen juokseen pellolla vähän lelujen perässä, ihmeellistä ei kuulu Rapan tapoihin!!!

Rokka, Viljo ja pallopää vauhdissa

Mun mielestä näyttää ihan siltäkun Roksu nauraisi pallopää suussaan!!!!

Kasper seurailemassa rauhallisena pikku ukkojen puuhia!!!

"Mitäs sitä sitten oikein keksis??"