Eilen käytiin Marjan kanssa vähän metsäileen ja saatiin aikaiseksi 5 mejä jälkeä, aika kiva saavutus!!!Kieli ulkona Eipä nähty kun yksi peura ja sitten KÄÄRME, joka oli todella pelottava ja ISO..... No ei se oikeesti ollu kauheen iso enkä nyt tiedä oliko pelottavakaan, mutta ihmiselle joka pelkää lähes kuollakseen käärmeitä niin se oli aikas kamalaa (se ihminen olen minä). Se oli kait vaan joku rantakäärme kun viisaamminla siit kyselin ja kokeilin antaa tuntomerkkejä. Jäljet saatiin kuitenkin kunnialla tehtyä ja oltiin oikein tyytyväisiä saavutukseemme.

Ettei vaan tulis liian vähän ulkoiltua niin illalla suunnattiin Katin kanssa Tammelan metsiin lenkille. Mukaan pääsivät vaan pikku miehet siis Rapa ja Rokka, kun en uskaltanut Kapea ottaa tuon lämpimän ilman takia. Lenkki maisemat oli todella hienot, en ole varmaan ikinä ennen ollu niin hienolla paikalla lenkillä kun kuljettiin melkein koko matka järven rantaa ja koirat saivat uida vaikka koko matkan. Siellä ihan silmä lepäsi ja sai olla rauhassa. No löytyi sieltä sitten myös isoja ja hyviä mustikoita, joita pysähdyttiin vähän väliä syömään!! Nam Nam!!! Kiitos Kati+koirat oikein ihanasta lenkistä, mennään taas pian uudestaan!!!Hymy

Tänään iltapäivällä lähdettiin jäljestään niitä eilen tehtyjä jälkiä. Ekana vuorossa oli Rokka jolla oli hurjat 10-15m jälkeä. Hienosti haistoi alkumakuun ja lähti varmasti liikkeel jälkeä pitkin.... No sit mä sotkin sen kuviot täysin kun kehuin sitä, olis taas voinu pitää sen suunsa kiinni ja antaa koiran tehdä vaan töitä. En edes ite tätä huomannu vaan Sirkka asiasta mainitsi, no onneksi mainitse. Loppu jälki meni sitten hyvin ja palkkana ollut jäniksennahka oli aivan super ihana!!! Pari kertaa jäljen aikana pysähtyi syömään käpyä, mutta jatkoi hienosti kun ohjasin vaan eteenpäin. Maavainuisesti meni koko jäljen, kyllä siit tulee vielä hyvä jälkikoira kunhan vähän kasvaa!!!

Rapa sai odotella tovin autossa ja pääsi jäljelle vastaa viimeisenä, mutta se teki ihan hyvää koska kisoissakin joutuu usein odotteleen pitkän tovin. Rapan jäljellä oli 6 kulmaa ja niistä kahdessa oli katko (molempiin suuntiin) ja kolme suoraa makausta. Olen todella tyytyväinen kuinka hienosti Rapa selvitti katkot, ekalla vähän turvautui jalan jälkiin mutta se ei haittaa. Makaukset merkkasi kaikki, kylläkin hieman nopeasti, mutta tähän saamme oppia ensi kerralla Sirkalta. Eipä tuossa Rapan jäljellä mitään ihmeellistä muuta ollu, ihan jäljesti niinkuin ennenkin tasainen varmasti!!!

Illalla käytiin kaverin synttäreillä ja sitte vielä vähän tokoileen koulun kentällä. Kasper pääsi aloittaan, puuhasteltiin kaikkea kivaa ja vähän venyteltiin... Rapa aloitti seuraamisella, joka loistavaa lelun kanssa!! Ohjatussa tehtiin oikea puoli kaksi kertaa. Molemmissa oli vauhtia ja kääntyi todella hyvin merkistä ja innokkaasti. Luoksetulon seisominen edelleen hukassa, tein vähän lyhyemmältä matkaa ja sehän alkoi toimimaan. Stoppia täytyy nyt vaan vähän vahvistaa tulevina päivinä niin se saadaan taas kuntoon. Puuta vähän kierrettiin ja kierrettiinkin tänään jo todella kaukaa ja vauhtia tuli lisää kun saatiin kasvatettua välimatkaa. Loppuun vielä p.olot, ensin makuu ja häirittynä kun Rokka teki muutaman luoksetulon sillä välin ku Rapa makasi. Istuminen niin että olin näkyvissä, todella hienosti istui ja tuijotti mua vaikka Rokka ja Sakke leikkivät pallolla lähettyvillä.

Treenien jälkeen kaikki koiruudet alkoivat leikkimään yhdessä, aika ihme siis tapahtunut!!! Siellä ne painelivat peräkkäin pitkin yläasteen kenttää ja hauskaa näytti olevan!! Rokkaa vähän harmitti kun ei meinannu pysyä perässä, hoksasi sitten aina oikaista vähän kurveissa niin sai isompia kiinni ja pääsi "räksyttään" vierelle!!!Kieli ulkona