Sunnuntaina ajeltiin EIjan, Reiskan ja Uunon kanssa Oripäähän Mäkisen Heikin tokokoulutukseen, aina kyllä saa jotain uutta kun menee uuden kouluttajan luokse oppimaan ja kuuntelemaan hänen koulutus tyylistään ja tavoistaan. Itse tykkäsin kovasti koulutuksesta ja voipi olla et tulee tokon merkeissä jatkossakin jossain vaiheessa ajeltua Oripäähän!!!wink Kiitos Eijalle seurasta!!

Uunon kanssa koulutuksessa katsottiin seuraamista kun haluan siihen "voimaa" ja sellaista näyttävyyttä lisää ja heti saatiinkin hyvä neuvo eli suuntaan oman katseeni eteenpäin niin johan koiran ryhti parani. Muuten seuraaminen oli kuulemma ihan perussiistiä ja nättiä, hieman voisi paikkaa ottaa taaksepäin mutta ei se edistä kuulemma vielä kuitenkaan. Toisena vinkkinä saatiin vaihtelvuus ja se et koiran pitää kaiken aikaa itse seurata minne mennään ja millä vauhdilla, tuo kyllä itse asiassa vänha juttu mutta olen sen unohtanut vaan hyvin mutta hyvä kun joku muistutteli mieleen taas!!
Luoksetulon ja noutojen loppuun sain hyvän vinkin millä saisin Uunon tulemaan vähän pidemmälle kun nyt alkaa tekemään käännöstään kovin aikaisin ja tuppaa välillä vähän törmäämään muhunki eli muutettiin vähän palkkauksen paikkaa ja saadaa koiran ajatus sinne eteenpäin. Tätä nyt vaan työstämään et saadaan tuo pieni kauneusvirhe kuntoon!!!
Luoksetulo katsottiin kokonaisuutena ja kas kummaa ku seisomaan stopista ei tietoakaan eli nyt se teho treeniin ja niin et vaadin joka kerta Uunolta hyvää pysähdystä, niinstä huonoista ei palkkailla koska ei haluta koiran niin pysähtyvän....mäki olen tainnu tuosta vähän joustaa aina välillä laiskuuttani.....
Tuossa nuo jutut taisi olla mitä ihmeteltiin ja paljon todellakin saatiin neuvoja ja vinkkejä, kiva käydä välillä jollain mulle vieraalla kouluttajalla ja vielä saada paljon hyviä vinkkejä!!!! smiley


Uuno tekee luoksetulon maahanmenoa

näin leikitään hyvien treenien jälkeen!!! Kiitos Eija kuvista!!!

Sunnuntaina illalla vielä käytiin koko lauman kanssa Vaulammilla ja koirilla alkoi kesäkausi eli pääsivät ekaa kertaa uimaan lammikkoon!! Voi sitä riemua kun pihalla sanoin että "uimaan" kaikki juoksivat äkkiä lammikolle ja laiturilta kunnon loikat veteen, myös Obelix teki näin ja ui siis samalla ekaa kertaa elämässään!!!  No eipä tuo paljon Obea kauhistuttanut vaan ei vielä pari kertaa lisää eli taitaa tulla siitäkin aikamoinen vesipeto kun kesä tulee!!! Rapa ja Rokka niin nauttivat kun saivat vaan uida, uida ja uida.....


Rasmus nautiskelee!!

Uuno lelujahdissa

Obelixin tyylinäyte!!! cheeky

Illalla käytiin kartanon puistossa tekemässä ekat puisto tokot tänä keväänä ja niihin pääsi ihan osallistuun kaikki mun tokoilevat koriat!! Rasmuksen kanssa tunnari joka todella hieno, suora luoksetulo 2x jossa oli ainakin vauhtia ja sitten vielä vähän seuraamista ja kerran liikkeestä istuminen. Kaikke Rapa teki todella hyvin ja innokkaasti, on se vaan aikamoinen papparainen!!!

Rokan kanssa tunanri ekaksi josta ei ollut mitään hajua, vaan teki puhtaasti noutoa eli sitten vaan piiloteltiin omaa et saadaan nokka aukeamaan. Muutaman piilotuksen jälkeen tunanri ja se oikein nätisti, Rokan tarvii nyt aloittaa tunnarin tehotreenaus kun kerran hukkaa sen noin helposti! Suoria luoksetulo muutama ja vauhtia riitti ainakin! Ohjatun molemmat puoelt meidän uusilla kapuloilla ja ne kyllä todella hyvin, palkkasin myös merkin pari kertaa ja siihen  saa kyllä heti lisää vauhtia palkkauksella!!!

Uunon kanssakin piti kokeilla noita uusia ohjatun kapuloita ja Uuno teki myös hienosti molemmat puolet vaikka kaikki kapulat oli paikoillaan. Merkkiä myös nätti ja parantaa sitä kummasti kun jättää ne huomot palkkaamatta. Luoksetulon seisomaan stoppia lyhyeltä matkaa et saadaan siihen varmuutta ja kyllä se sieltä alkaa löytymään, mutta viel et saadaan siihen matka ja vauhti niin paljon on tötä edessä! Suoria luoksetuloja pari ja niissä vauhti hyvä. Ainiin tehtiinhän me tunnari ihan ekana ja se todella nätti ja maltillinen. Loppuun vielä paikalla olon päätä ja se kyllä paranee kanssa kunhan itse olen vaan tarkkana mitä koiraltani haluan.

Eilen maanantaina mentiin Rokan ja Uunon kanssa Turkuun tokoileen Anun ja tyttöjen loistavassa seurassa. Ensin naksuttelin molempien kanssa hetken kontaktia ja omatoimisia sivulletuloja ja ne kyllä parantuneet molemmilla hurjasti. Seuraamisen käännöksiä ja parin askeleen siirtymiä naksun kanssa myös ja molemmilla nekin hyvin. Rokan kanssa tehtiin tunnaria oman piilotuksena pari kertaa ja hyvin hakee. Loppuun vielä ruutu kaksi kertaa alustalla ja hienosti hahmotti sen ja juoksi sinne kyllä lujaa!!!

Uunon kanssa tehtiin koko voittajaluokka käskytettynä läpi tai no hyppynoutoa ei otettu kun ei ollut hyppyä. Seuraamisessa vähän seilasi, kontakti kyllä pysyi hyvin. Oikella käännökset väljiä eli ne treenilistalle. Liikkeestä istuminen hieno, luoksetulossa olisi saanut tulla vähän lujempaa mutta stopin nyt toimi kun pysäytin seisomaan käsimerkillä. Ruutu muuten oikein nätti mutta lähti liikkurin käskystä seuraamaan, metallinouto ihan ok. Tunnarissa vähän maisteli vääriäkapuloita eli varmaan vähän rauhoitteli itseään mutta mule toi lopuksi kyllä oman eli tunnaria treenattava vaan siellä palkkaamattomuus treeneissä kun näköjään ne tuottaa ongelmia. Kaukot nätii ja teki kaikki asennot vaihdot hienosti!
Kokonaisuutena ihan kiva suoritus mutta sellaista tarkkuutta vielä tarvitaan vähän joka liikkeeseen, mutta se varmasti tulee ajan kanssa. Tuo tunnari asia oli oikeestaan hyvä et tuli ilmi nyt niin osaa sitä sitten treenata oikein.
Loppuun vielä vähän kontakti treeniä kun Anu häiriköi ja tuollaista tarvisi tehdä paljon enemmän mun koirille!! Kiitos Anu todella kivasti toko aamupäiväsät, oli niin kiva tokoilla yhdeesä!!!

Ainiin en muistanutkaan vielä sitä mainita et kaikista paras juttu varmasti noissa tokoissa oli se et mun koirat pysty tekemään hommia vaikka Anun yhdellä tytöllä oli juoksu ja treenasi siinä ihan vieressä!!! Molemmat pojat siis ihan super taitavia, ihanaa!!!

Samalla Turun reissulla Rokallal ja Uunolla oli myös vesiterapia Koira Fysiolla, pääsivät siis taas polskimaan altaaseen. Molempien treenit keskittyi nyt ylämäkeen jotta saadaan se takapään voima aktivoitua ja askel piteneen!! Kiva huomata miten mielellään pojat menee altaaseen ja odottavat siellä tyytyväisinä että matto lähtis pyörimään, mielekästä jumppaa heillä!!!smiley


Vapun kunniaksi leikittiin viel pallojen kanssa hetki pellolla illalla

Tänään päivällä mentiin Uunon kanssa Somerolla ratatreeneihin sunnuntain kisoja silmällä pitäen ja kyllä oli taas niin opettavaista ja kivaa!! Ekalla kierroksella tehtiin ihan kisanomainen rata ja siinä haku ihan ok, nostossa vähän pääsi liian lähellä lampaita ja antoi niille vähän vauhtia. Muuten kuljetus mulle ihan ok ja tuo pieni juttu mikä tapahtui niin oli ihan mun vika ku olin taas hieman myöhässä. No pois päin ajo onnistui tänään todella hyvin kun lampaat liikkui sujuvasti ja homma pelitti muutenkin, peruskuljetus myös ihan ok. Häkityksessä vähän ongelmia kun en saa Uuno lähtemään viel kovin hyvin sisäflänkille mutta siinäkin harjoittelu tekee mestarin mutta häkkiin lampaat saatiin loppujen lopuksi. Rata kokonaisuutena oli paljon parempi ku viimeksi ja se ehkä johtui siitä et tiesin itse paremmin mitä tehdä ja minne mennä, no mutta sunnuntaina sitten nähdään miten meid'n käy....vähän kyllä alkaa jo jännittämään et mihin taas on itsensä laittanut!!!

Harjoiteltiin loppuun vielä muutama kaari ja ne kyllä nättejä kunhan vaan autan tarpeeksi niin pysyy se loppuosakin kasassa eikä taita liian aikaisin sisälle. Samoin mulle kuljetuksessa ja nostossa ja niissä varsinkin mun pitää olla tarkkana et ohjaan hyvin Uunoa ja katson myös mitä lampaat tekee. Tässä lajissa pitää kyllä kiinnittää niin moneen asia huomia ja se välillä vaikeaa mutta ehkä sitä tekemällä oppii!!! Kiitos Marika ja Kimmo jälleen mukavasta päivästä!!! smiley