Aamupäivällä käväisin Forssas ostaan muutaman orvokin ja ne oli sitten tietenkin heti pakko istuttaa takapihalle. No se hyvä puoli tässä asiassa oli et tuli siinä samalla sitten vähän tokoiltua poitsujen kanssa siinä ihanassa aurinkoises ilmas!! Kasper ja Rasmus saivat aloittaa yhdessä kaukoilla ja sujuikin oikein mallikkaasti, Kapen maahanmenot on kyllä upeita kun heittäytyy sinne oikein!!! Pelkillä käsimerkeillä kaukot ei sitten ollutkaan ihan niin upeita eli nyt myös muistettava treenata kaukoja myös pelkin käsimerkein ja käskyin, niin saa niihin varmuutta!!

Kasper teki muutaman tempun ja sitten Rasmus jatkoi treenejä metallikapulan kanssa. Otettiin ihan nosto harjoituksia ja ne todella hienosti, Rapa ihan super iloinen ja häntä heilui kaiken aikaa todella iloisesti!! Alustaa tehtiin ihan pelkästään vaan naksun kanssa ja upeasti ukko sitä tarjoo, oikein syöksyy alustalle! Mun kiertämistä peruuttaen taas seinän vieressä ja nyt se loppuosakin alkaa näyttään siltä kun pitää, vähän viel treenii niin onnistuu ilman seinän apua.

Rokka aloitti kanssa metallin kanssa ja ei mitään ongelmaa kun tehtiin terassilla. Nostaa kapulan todella innokkaasti eikä haitannu vaikka oli jääny vähän kiinni terassilautojen väliinkin, sitkeästi sieltä vaan nosti ja toi mulle!!! Alustaa muisteltiin mieleen ja äkkiä se muistuikin, siinä oli myös vauhtia ja mahtavia syöksyjä alustan päälle!!! Muutama kerta kierreltiin kaasupulloa ja nyt jo kiertää hienosti vaikka olen itse muutaman metrin päässä pullosta. Täytyy alkaa nyt vaan kierteleen paljon puita ja kaikkea mitä keksii lenkkienkin varsilla. Aloitettiin myös Roksun kanssa treenaan tuota mun kiertämistä peruuttaen ja saatiinkin eka neljännes toimimaan oikein kivasti. Nyt vaan sitä täytyy vahvistella ja sitten alkaa vaatiin lisää, hienosti kyllä lähti peruuttaan kun autoin vartalolla vähäsen!

Lopuksi kaikki pojat saivat ottaa paikallaolon lähes kylki kyljessä. Rapa ja Kape makasivat oikein mallikkaasti, Rokka vähän haisteli maata mutta rauhoittui melkein heti ja laittoi pään etujalkojen väliin ja siinä sitten makasi vaikka mä kävin välillä piilossakin!!!

Viideksi sovittiin Eijan ja Katin kanssa treffit metsään ja mentiin ajaan eilen tehdyt jäljet. Rokka pääsi aloittaa, jälki oli jotain 800-850m pitkä ja ihan avoimen luokan jäljen tapainen, viimeisellä osuudelle varmaan 100m kulki hakkuun poikki, mutta muuten kuljettiin kaiken aikaa ihan kunnon metsässä. Rokka lähti jäljelle rauhallisesti nenä hyvin maassa, eka osuus meni todella hyvin kaiken aikaa ihan jäljen päällä. Toisen osuuden puolessa välissä nenään tuli jotain mielenkiintoisia hajua ja ne vähän sotki jälkityötä. Poukkoiltiin jäljen molemmin puolin aikamme ja välillä pysähdyttiin ihmetteleen nenä korkealla ilmassa. Toisen kulman jälkeen työskentely taas parani ja loppu menikin jälleen loistavasti, edes hakkuu ei yhtään haitannut tahtia vaan siitä mentiin yli todella taitavasti. Sorkka kiinnosti kovasti lopussa ja oli kyllä mies väsynytkin, no mutta eka näin pitkä jälki Rokalle ja silti meni todella hyvin. Molemmat kulmat merkattiin hyvin ja uudelle osuudelle lähdettiin suoraan ilman mitään ylimääräisiä mutkia muualle. Jälki meni muutaman polun yli eikä nekään tuottanut mitään ongelmii, tuntui kun Rokka olisi jäljestänyt jo paljon enemmän sillä oli niin varmaa ja hyvää työskentelyä. Taitaa Rokasta tulla kanssa oikein taitava mejä koira!!!

Rapa pääsi viimeisenä omalle jäljelleen ja oli kyllä ihan intoa täynnä kun pääsi työn touhuun. Rasmuksen jälki oli lähemmäs kilometrin mittainen tai vähän pidempikin ja muodoltaan "normaali" voittaja luokan jälki. Toisella kulmalle oli katko ja joka suoralla yksi makaus. Rasmus lähti omaan varmaan tapaansa jäljelle ja työskenteli koko jäljen ajan todella hyvin jäljen päällä ja oikein hyvällä temmolla. Kulmat meni todella hyvin ja kaikki makaukset merkkasi, tosin olisi voinnut ehkä pysähtyä vähän pidemmäksikin aikaa. Katko suoritettiin hyvin, vähän tosin meni ohi veretyksen alusta mutta palasi kuitenkin hetken matkan päästä jäljelle ja osoitti sen hyvin! Mitäs tähän nyt muuta sitten sanoisi kun oikein  hyvää ja varmaa jäljestystä. Toivottavasti saadaan tänä kesänä juhlia Rapan jälkivalio titteliä, riippuu siitä kuinka kokeisiin päästään (no onneksi Rapalla on myös vara-ohjaaja!!!!)

Kiitokset Eijalle ja Katille seurasta, koskas mennään uudestaan  kuntoileen ja tuulettaan päätä tuonne metsän puolelle???

Nyt on pikku koirat pesty ja huomenna aamulla suunnataan Lahteen näyttelyyn, saas nähdä minkä väriset nauhat sieltä pojille saadaan!!!