Tänään alkoi kauan odotettu Lentsun tokokurssi Suomen Turkkuseessa!!! Olin alun alkajaan varannut paikat molemmille koirille mutta kun ei alkanut kun yksi kurssi niin sitten tokoilemaan pääsi Rokka, ihan vaan sen takia että sen kanssa tarvin tällä hetkellä enemmän neuvoja.

Aloitettiin -käsi- tempulla jota ollaan Rokan kanssa varmaan joskus tehty ja sujui oikein hyvin, jatkettiin jalkojen välistä pujottelulla ja nyt niin että lähti perusasennosta ja palasi takaisin perus asentoon. Sujui oikein kivasti, otin siihen erikäskyn kun taas pujotteluun missä liikun kaiken aikaa eteenpäin. Seuraamista tehtiin moneen otteeseen ja hyvä niin koska Rokan seuraaminen vaatii vähän parantelua. Ensin palkattiin perusasentoja eli otettiin muutama askel seuraamista ja sitten perusasennosta palkka. Ensin ukkeli oli aika kaukana musta ihan sen takia että ollaan paljon tehty seuraamista lelun kanssa, mutta nyt parin toiston jälkeen alkoi tulla kaiken aikaa lähemmäksi ja vikoilla kerroilla oli lähes kiinni mun jalassa. Tälläisiä treenejä täytyy tehdä paljon lisää ja voin antaa Rokalle sen lelupalkan sitten viimeiseksi ja seuraamistreeni loppuu sitten siihen. Seuraamisella jatkettiin ja nyt tehtiin muutama askel eteenpäin ja sitten käännös vasempaan ja seis, nyt koiran piti käyttää takapäätään et pystyi tulemaan sivulle hyvin. Meillä takaosan käyttä hukassa ja saatiin tää kotiläksyksi et saadaan toimimaa kunnolla ja käännökset kuntoon. Liikkeestä istumista me tehtiin ihan ekan kerran mutta sujui oikein hyvin eli kun joskus suoritetaan toi avoin luokka pois alta niin istumisen saa äkkiä kuntoon. Liikkeestä istumisen loppua tehtiin erikseen eli koira istuun ja sit juoksenneltiin ja tehtiin erinäisii kevätjuhla liikkeitä ja kaiken tämän aikaa koiran piti istua tarkkaavaisena, Rokkahan istui oikein hienosti. Loppuun tehtiin ensin paikallaan istuminen ja se meni hyvin, käytiin piilossa ja sitten palattiin heti palkkaan koirat. Paikalla makuussa menin piiloon ja jätin pallopään matkalle vaikka mun olisi pitänyt viedä se sinne piiloon, no ensi kerralla tiedän. Paikallaolo oikein hieno ja mun mielestä ainakin Roksu oli aikas tarkkaavainen, loppu istumaan nousua pitää treenata kun nousi Lentsun käskystä mutta sitten ei noussu mun käskystä kun olisi pitänyt.

Olipa ihana käydä jossain koulutuksessa pitkästä aikaa, kyllä tuli taas paljon kaikkee uutta mitä pitäis treenta. Rokkaan olen kyllä oikein tyytyväinen sillä keskittyi todella hyvin ja teki hommia oikein reippaasti.

Treenien jälkeen treenasin vielä Rapan kanssa Kupittaalla kun siellä saaa hyvää häiriöö. Rasmuksen kanssa aloitettiin metallinoudolla joka tehtiin muutaman kerran ennenku palkkasin sillä ekalla kerralla haisteli matkalla kapulalla jne....ja eihän tuollaisista "huonoista" suorituksista mitään palkkaa saa. Kaukoja tehtiin Lentsun ohjeiden mukaan ja toimi todella hyvin eli jätinkin Rapan istumaan ja sitten käskytin maahan ja sieltä takaisin istumaan, näin saan ekat asennonvaihdot onnistuun ja pääsin palkkaan ne. Vaikuttaa oikein hyvältä keinolta ja toivottavasti tätä kautta saadaan kaukot kuntoon. Ruudun olin tehny nurtsille valmiiksi jo ennen kuin hain Rasmuksen ja olin laittanut sinne palkan valmiiksi, hienosti ukko hahmotti ruudun ja paineli sinne ihan täysiä. Tehtiin perään ruutu tyhjänä ja sekin oikein vauhdikkaasti. Pensasta kierreltiin muutama kerta ja tehtiin samalla luoksetulon stoppeja, pari kertaa vahvistin seisomista heittämällä namin heti ja kyllä parani stopit. Loppuun tehtiin pieni palkattomuus harjoitus eli vietiin ruutuun yhdessä palkka ja otettiin pitkä pätkä seuraamista joka muuten oikein hyvää ja tiivistä, sitten palkaksi pääsi juokseen ruutuun. Rapan kanssa oikein iloiset ja energiset treenit, kyllä oli niin hyvä mieli kun lähti ajeleen kotiin päin, molemmat pojat olivat treenanneet ihan super hyvin!!!!

Ensi viikolla matkaamme jälleen Turkkuseen ja innolla jo odotetaan mitä sitten opitaan ja harjoitellaan. Kiitos Lentsu todella hyvästä kurssista!!