Niin äkkiä ne viikot vaan vierii eteenpäin että tänään oli Lentsun tokokurssin viimeinen kerta tällä erää ja toivotaan että syksyllä taas tulee lisää ( Juu juu, menen Rapan kanssa kokeeseen kunhan vaan ehdin!!!). KIITOS Lentsu aivan mahtavista kursseista, kyllä mä oon taas paljon viisaampi ja toivottavasti muistan kaiken mitä olen oppinut ja vielä muistan sitä käyttääkki!!! Matkaseurana jälleen Marja ja Eija sekä muutama karvatassu tavaratilassa, matka sujui kyllä ihan huomaamatta kun oli niin hyvää seuraa, KIITOKSIA seuralaisille näistä kaikista kerroista oikein paljon!!!!

Rasmuksen ryhmä aloitti kisamaisella harjoituksella, ensin vietiin palkka ruutuun koiran kanssa tai ilman (mä vein ilman Rapaa), sitten seuraaminen, liikkeestä istuminen, kaukot ja lopuksi koira ruutuun palkalle. Siis niinku varmaan kaikki ymmärsi nämä likkeet tehtiin palkatta ja sitten se ruokakippo odotti siellä ruudussa palkkana. Seuraaminen meni meiltä oikein hyvin, istumisessa annoin aika vahvan vartalo avun mutta istui hienosti, kaukot oli kaameat ja ruutu loppuun oikein hyvä. Kaukoissa haaveili ja katseli muualle, ihan selkeästi viretaso laski kun huomasi ettei kaikkien liikkeiden jälkeen saanu palkkaa. No nyt treenataan sitten paljon palkattomuutta ja silleen et kaukoista tulee se palkka tai sitten kaukojen jälkeen esim pääsee juokseen suoraan ruutuun palkalle. Paikalla makuu meni oikein hyvin, Rapa oli vähän heilutellu häntää vieressä olleelle nartulle mutta kun Lentsu oli heristänyt sormea niin oli lopettanut sen oitis ja makasi oikein mallikkaasti paikoillaan. Kaukoja treenattiin sitten vähän lisää, ensiksi niin että juostiin koiran luota pois ja käskettiin luokse heti kun oli sivulla niin maahan ja siitä sitten ohjaaja peruuttaen vähän matkan päähän ja sitten muutama asennonvaihto ja palkka. Jouduttiin tekeen kaksi kertaa kun ekalla ei onnistunut, mutta selkeästi toisella kerralla kaukot iloiset ja reippaat. Kaukoja tehtiin kaikki yhdessäkin ja siinä Rapan kanssa erityisesti useita vaihtoja ennenku palkka tuli, nyt oikein hyvin eikä yhtään katsellu muualle ja ollu vetämätön.

Rokan ryhmä aloitti tietenkin kanssa palkkaamattomuus treenillä ja siihen kuului pätkä seuraamista ja ruutuun lähetys jossa palkka. Vietiin Rokan kanssa yhdessä pallopää ruutuun, mutta se sitten tuottikin suuria ongelmia kun piti alkaa seuraamaan niin tuohan ampui ruutuun..... No Eija otti pallopään hoiviinsa ja vei sen salaa Rokalta ruutuun. Seuraaminen meni oikein kivasti ja oli kuulemma kivan näköistäkin. Ruudun bongasi hyvin katseellaan ja ampui sinne lujaa, voi sitä riemua kun sai juosta pallopäänsä kanssa pitkin kenttää!!!! Nyt harjoiteltava paljon samanlaisia harjoituksia että Rokka oppii kuunteleen mua mitä tehdään ja samalla saa treenattua palkkaamattomuutta. Kehään menoa ketsotttiin jokaisen koiran kanssa erikseen ja siinä Rokka toimi parhaiten kun laitoin sen hetkeksi maahan ja sit kutsui mukaan ja suoraan kehään, oli todella terävänä ja halukkaana tekeen mun kanssa töitä. Luoksepäästävyyttä Rokka pääsi harjoittelee ihan ekaa kertaa elämässään ja ei se peppu tahtonut pysyä maassa kun "tuomari" tuli moikkaan. No tohon en meinaa kyllä paljoa enempää perehtyä sillä parempi et on aivoin!!! Paikalla makuu meni muuten oikein hyvin mutta siinä vaiheessa kun lähdin käveleen koiraa kohden niin jostain kumman syystä ampaisi mun luo.....en tiedä mikä älynväläys toikin oli kun eipä ole noin ennen tehnyt. No otettiin toinen makuu sitten melkein heti perään ja siinä makasi oikein hyvin eikä ampaissa mihinkään!!!!

Kokonaisuutena molemmat pojat teki oikein hyvin hommia tänään ja mä olin todella tyytyväinen molempiin, sillä häiriöö oli paljon, viereisellä kentällä pelottiin jalkkista ja välillä se pallo pommpi siellä meidän seassa!!! Rokalle sain myös ohjeet miten opetan pitämään paikalla makuussa pään maassa ja sitä täytyy tässä alkaa tekemään, sillä jostain kumman syystä mä vaan haluan et se alkaa makaan pää maassa, no se pitää sit vaan opettaa!!!!