Eilen illal oltiin Rapan kanssa jälleen Turun Kupittaalla Lentsun kurssilla tokoileen. Aloitettiin edellis kerran kertauksella ja katseltiin vähän miten muut osas tehdä jutut, sekä näytettiin poissa olleelle mitä kaikkea oltiin tehty.

Kaukojen kanssa kisailtiin keskenämme ja kokeiltiin tehdä asennonvaihto mahdollisimman pitkältä matkaa ja kaiken huipuksi aina välillä selkä koiraanpäin!!! Rapa teki todella hyviä vaihtoja ja taisi viel kaikki onnistuakkin!!! Esitettiin myös muille meidän kaukot, niin että ensin innostutettiin koiraa ja sit siit kuus asennonvaihtoa mahdollisimman energisesti ja palkka. Nämäkin aivan sairaan hyvin Rapalla!!!

Puunkiertoa harjoiteltiin ja tämä oli tuttu juttu Rapalle, mutta saatiin hyviä neuvoja kuinka saadaan takaisin tulon vauhti vielä lujemmaksi eli vaan juoksemalla takaperin ja houkuttelemalla koiraa namilla. Puunkierron yhteydessä tehtiin myös vauhdikkaita kaukoja eli heti kun koira on kiertänyt puun niin maahan käsky ja siit sit asennon vaihtoja, näin saatiin koirille todella hyvät ilmeen kaukoihin. Edelleen Rapa teki nämäkin ihan super hyvin.

Alustan kanssa kisailtiin myös matkassa eli kuka koiraa lähtee kauimmaksi alustalle, tässä Rapa ei sit halunnut irrota ihan hirveästi, mutta iloisesti meni aina alustalle (tätä tehty paljon ohjatun noudon opetuksessa). Alustan avulle opetettiin koiralle myös sitä jos joutuukin kisoissa jostain syystä korjaan sen liikettä tai vastaavaa eli esimerkiksi ohjatussa menossa väärälle kapulalle ja joutuu pysäyttään ja ohjaan uudelleen. Nyt sitten treeneissä käskettiin koira alustalle ja kun se oli siellä niin tulikin sivulle käsky eli koira ei saa palkkaa siit mitä ekaksi teki vaan me annettiin lisä tehtävä sitten vielä. Rapa ihan selvästi ekalla kerralle ihmeissään et miksei palkka tule vaikka tänne käsketään, mutta tuli reippaasti sivulle ja toistolla sivulletulo nopeentui. Rapalle todella hyvä treeni kun yleensä menee vähän paiseeseen jos se palkka ei tule heti siit mitä on tehnyt, tulee siis epävarmaksi.

Ruutu tehtiin palkalle juoksuna pitkältä matkaa vaan sen takia että koirat pääsivät juokseen ja oli toderlla kivaa!!

Paikallaolo ensiksi lyhyt istuminen ja perään makuu. Lentsu palkkasi Rapan, oli ollut todella hienosti vaikka vieressä oli vieras koira. Luulen että noihin paikallaoloihinkin aletaan saamaan varmuutta ja päästään taas syksystä kisaamaankin!!!

Taas jäätiin odottaan seuraavaa kertaa ja mitä uutta sitten saadaankaan puuhastella!!! KIITOKSIA jälleen ihan huippu hyvästä kurssista!!

Tänään käytiin poikien kanssa aamusta pitkällä lenkillä, Rasmus teki muutaman luoksetulon ennenkuin pääsi juokseen vapaana. Liikkeenä luoksetulo ihan ok ja suorassa oli vauhtia vaikka kuinka. Täytyy muistaa vaan treenata liikkurin kanssa koska nyt reagoi jos itse sanoin -käsky- ennenkuin kutsuin luokse. Sit saikin juoksennella vapaana ja haistella pupujen hajuja. Kape ei tehnyt tänään mitään muutakun muutaman kerran kutsuin luokse lenkin aikana, molemmat pojat tulee nykyään heti luokse kun  kutsuu lenkilläkin, johtuisko siit kun olen älynny alkaa palkkaan niit siitäkin!!!Kieli ulkona

Ainiin eilen illal meitä odotti iloinen uutinen mailissa: päästään Rapan kanssa 24.5 mejä kokeeseen Ypäjälle!!! Nyt voikin alkaa jo sitä odotteleen ja tietenkin vähän jännittään!!Silmänisku