Eilen jälleen satoi ja me ommeltiin vähäsen poikein kanssa verhoja ja saatiinki ne oikein hyvälle mallille, enään yläkerran makkarin verhot ompelematta ja kuraeteinen mutta sinne ei viel ole kangastakaan... Iltapäivällä lähdettiin elonkiertoon lenkkeileen Tiian ja Onnin kanssa, mutta ennen lenkki pojat vähän tokoilivat.

Rasmus aloitti suorilla luoksetuloilla ja ne todella hyvin ja lujaa. Kaukojen ekoja nousuja palkkailin ja ne oli myös oikein hyvät ja siistit. Sit me vaan höpsöteltiin ja tehtiin kaiken maailman temppuja yhdessä, sellaista hauskaa palauttelua kokeen jälkeen!!!

Rokan kanssa tehtiin luoksetulon maahanmenoa sekä liikkeestä maahanmenoa. Luoksetulossa autoin vartalolla ja kädellä ja näin sain maahanmenot nopeutuun ku tuppaa jäämään seisomaan herkästi mutta nyt tämä työn alla. Liikkeestä maahanmenot niin et pallo edessä ja nopeutui joka kerta, et tuo etupalkka toimii tässä todella hyvin. Pari suoraa luoksetuloa oli tietenkin pakko ottaa kanssa ja niissä oli ainakin vauhtia!!

Uuno pääsi leikkiin uusilla leluillaan ja tykkäsi niistä kovasti, vähän vetoleikkejä haittasi kun hampaat puuttuu niin ei saa kunnon otetta leluista. Liikkeestä maahanmenoa harjoiteltiin muutaman kerran ja nyt kun autoin paljon niin teki todella hiensoti eli olin vaan vaikeuttanut liian äkkiä. Muuta ei sitten tehtykkään kun Tiia jo saapui paikan päälle ja lähdettiin käveleen, kyllä koirat nauttivat kun saivat juosta pitkin kuraojia ja temmeltää muutenkin vapaana minkä jaloistaan pääsivät!!! Kiitos Tiia ja Onni seurasta!!!!

Illalla suunnaksi Somero ja Uuno paimentaan, joka olikin Uunon mielestä tänään kivaa lampaan jahtaus leikkiä!!!! Ekalle kierrokselle herra piti hauskaa ja lampaat villiintyivät täysin ja mä en tienyt yhtään mitä tehdä.... No onneksi Marika ja Svedu tulivat vähän auttamaan niin saatiin paketti pysymään edes vähän kasassa, mutta Uunolla oli ainaki kivaa!!!! Toisella kierroksella olikin sit ihan eri meininki, Uuno toimi kun ajatus eikä tullut mitään kamalii lampaan jahtaus tilanteita vaan herra kiltisti pyöri niiden ympärillä lähes niinku mä halusin!!! On toi paimennus vaan niin hauskaa ku mä en oikein tiedä yhtään mitä mun pitäis tehdä mutta onneksi mun viisas koira tietää!!!!

Samalla reissulle vähän aksattiin Aneten opissa ja nyt oli Rokkaan löytynyt vauhti takaisin, johtuisko siitä kun ilmat viileni niin viittii mun koirani taas liikkua vauhdikkaasti. Saatiin tehtyä oikein hyviä pätkiä ja sitä vauhtia kyllä nyt oli, en meinannut pysyä perässä!!! Tuo aksaaminenkin on niin helppoa ku toinen sanoo vieressä mitä teet ja miten ohjaat ja sillon se meneekin oikein hyvin!!! Kiitos Anette jälleen todella hyvästä treenistä!!!!

Tänään aamusta mentiin omalla kentälle ja nähtiin siellä Ansku ja länderi neidit ja vähän puuhasteltiin aksan merkeissä. Aloitin Rokan kanssa paikallaan hypyllä siis niitä talvella opittuja Vapun juttui, joita ehkä pitäisi muistaa tehdä aina joskus. Nyt selkeästi paremmin käyttää takaosaansa mutta parannettavaa on vielä paljon. Tämän kerran oikein teema oli saada Rokan keinulle vauhtia ja sitä saatiinki kun juoksutettiin Rokkaa ympyrää jossa oli U-putket päissä ja toisella sivulla keinu ja toisella pari hyppyä. Tuli todella hyvällä vauhdilla keinulle ja lähti siitä myös hyvin liikkeelle kun vapautin nopeasti putkeen, tälläsii lisää meille ja paljon. Mun tarvii tehdä Rokan kanssa vaan paljon tälläsii lyhyitä ja hauskoi juttui et saadaan motivaatio huippuun ja samalla saan sitä vauhtiakin sieltä tulemaan!!! Puomia katsottiin kanssa ja siinä mun tarvii vaan malttaa juosta koiran rinnalla etten lähde edelle koska sit Rokka vähän arastelee, vaan luodaan sille turvallinen olotila kun liikun rinnalla kaiken aikaa. Loppuun tehtiin viel hyppyjumppaa viidella esteellä ja ne kyl Rokalla oikein hyvin, malttoi keskittyä ja teki hyvin hommia, et ollaan me saatu sinne takaosaan jotain lihasta kehitettyä!!!!

Mun piti nin mennä tokoileen muiden koirien kanssa ja lenkille Forssaan mutta sen verran satoi vettä et ajelin lähes suoraan kotiin vaihtamaan vaatteita ja leipomaan Leevin kanssa.

Illalla kaikki koirat palloilivat jumppapallon päällä ja etsittiin niitä syviä lihaksia ja toivottavasti vähän vahvistettiin niitä. Sit sain tuossa iltapäivällä älynväläyksen ja päätin opettaa koirat peruuttaan rappuset yläkertaan, no se treeni alkoi sitten illalla ja mun yllätykseksi Rapa oli siinä paras. Saa koirat siinä samalla hyvää hahmotus treeniä ja sit tulee treenattua myös sitä takaosaa ja kaiken tärkeistä et se on hauskaa!!!

Innostuin sit viel ulkonakin treenaat ruutua kaikkien kanssa ja Rapan ruutu kipolla ihan kunnossa. Rokan kanssa palkkailin välillä merkkiä ja välillä  pääsi ruutuun pallolle ja oli kyllä nyt todella hyvä. Uunon kanssa pidennettiin vähän matkaa ruutuun ja hyvin sinne menee lelullensa!!! Kaikki myös kiersivät kottikärryjä ja Rokka otti kaukojen ekoja nousuja joista seisominen loistava mutta istumiset vähän tahmeat. Uuno puolestaan otti lyhyen paikalla olon ja nyt hienosti lähti tarjoamaan päätä maahan eli varmaan opetan senki laittaan pään sinne maahan, muuten paikalla olo oikein hyvä ja rauhallinen!!!