Alkuillasta ajeltiin Marjan ja Roiston kanssa Turkuun Lentsun tokokurssille, niin siis tietenkin mukana oli myös Rapa ja täällä kertaa myös Rokka. Marjan kurssi oli ensin joten pääsimme Rokan kanssa tutustuun kaupunki elämään. Hienosti tuo pieni mies siellä käveli, eikä yhtään mitään pelännyt tai väistelly. Käytiin katsomassa myös Kupittaan "ankkatarhaa" ja ne linnut vasta mielenkiintoisia olivatkin, hyvä vaan kun kiinnosti!!

Rapan kurssi aloitettiin p.oloilla, ensin istuminen ja sitten makuu häirittynä. Istumisessa jäin näkyviin ja istui todella rauhallisesti ja hyvin. Makuu meni myös TODELLA hyvin!!!Hymy Kurssin teemana on häiriö, joten teimme erilaisa häiriötreenejä ja sellaisia joita kisoissa voi tulla vastaan. Ekana oli idari joka käskytettiin ja tehtiin ihan kisaomaisesti, vieressä toinen koira teki omaan tahtiin kaukoja. Rapa teki idarin todella hyvin, eikä ottanut häiriöö vieressä touhuavasta koirasta vaan keskittyi mun kanssa tekemiseen. Kaukot tehtiin myös liikkeenä ja siinä häiriökoira otti luoksetulon stoppien kanssa vieressä. Rapa ei pystynyt tekeen ollenkaan kaukoja..... Se vaan makasi ja makasi, eikä sitten liikkunut mihinkään....Yllättynyt No perään sitten leikittiin koukojen kanssa ja toimittiin häiriönä luoksetuloa tekevälle koirakolle. Leikkien kaukot todella hyvät, en tiedä miksi meni niin paiseeseen tuossa edellisessä treenissä.... Luoksetulossa olisi saanut olla lisää vauhtia, tuli kuitenkin reippaasti ravaten koko matkan. Stopit oli nyt aika kivoja, ainakin mun mielestä?!!! Luoksetulon maahanmenoa harjoiteltiin sitten vielä ihan erikseen yleisön toivomuksesta ja se sujui kivasti. Rapa teki myös pelkkiä läpi juoksuja kun maahanmenot sujuivat hyvin. Loppuun vielä suorat luoksetulot niin että jätettiin koirat yht aikaa mutta kutsuttiin yksitellen, vähän siis tuota odottamisharjoitusta samalla.

Tänään taas huomasi kuinka paljon enemmän täytyisi harjoitella kaikenlaisia häiriö juttuja, niin saisi koiran totutettua että siellä kokeessa voi tapahtua vaikka mitä ja silti jatketaan hommia. Ja sitten tietenki pitäisi harjoitella tuota koiran ohjaamista mistä tänään puhuttiinkin ja mistä Lentsu on tehnyt esimerkin kotisivuilleen.....ja tuo muka helppo harjoitus??  Mä kyllä luulen että meillä menee jonkin aikaa ennenku onnistuu tuollainen hässäkkä. No huomenna on kyllä pakko kokeilla jonkinlaista ohjaus sydeemiä, mutta luulen että se tulee olemaan PALJON helpompi!!!Kieli ulkona No huomenna kuulette minkälaisesti meillä ohjataan ja mihin....