Niin siis käytiin treenaileen tänään feeniksillä ja taas se ihana paikallaolo ONGELMA esiintyi..... Päätin jo pariin kertaan lopettaa koko tokon, mutta Marja sai sitten mut puhuttu ympäri jälleen kerran. Siis Rasmus jäi paikallaoloon Hilen ja Nancin väliin, jäi todella rauhassa ja Tanja kävi palkkaan kun kävelin pois päin. Heti palkan jälkeen oli noussu ja menossa Nancin kans leikkiin. Tanja käski sitten kylmästi maahan ja pysyi tämän jälkeen hienosti. Otettiin viel toinen paikallaolo Oona bortsun vieressä ja Tuija kävi palkkaa. Oli siinäkin alussa vähän vilkuillu, mutta pysyi HIENOSTI. Tuija viisaasti palkkasi kun Rasmus makasi rauhassa ja mietittiin et jos avustaja sanoisi vaan -paikka- jos Rasmus näyttää levottomalta ja palkkaa sitten kun on rauhallinen. Nyt vaan palkkaillaan kaikki paikallaolot että saadaan onnistuneita suorituksia ja varmuutta paikalla pysymiseen. Tästä eteenpäin tehdään myös niin jos on lähdössä leikkiin tuttujen koirien kanssa niin avustaja käy käskemässä maahan, et tuo ihan pikkuinen kooikeri ymmärtää ettei sieltä hipsitä mihinkään. Vieraiden koirien kanss ongelma on se että menee katsoon onko ne kivoja ja sit tutuille samoin ja on lähdös niiden kans leikkiin mikä on todella HUIPPU ÄRSYTTÄVÄÄ.... No nyt vaan paljon treeniä tuohon ja palkkausta onnistuneista suorituksista jos se vaikka saataisiin kuntoon joskus hamaassa tulevaisuudessa. Voi olla et jos tuo saadaan kuntoon niin mun pääni on jo siinä vaiheessa ihan harmaa..... Aiheuttaa välillä muutamia harmaita hiuksia tuo koirulaiseni!!!

Palataampa vähän taaksepäin ja kerrotaan vielä Kasperin treeneistä, joka tietenkin treenasi ekana. Otettiin suoranmaan nouto joka hieno, loppuasento hieman vino mutta sehän ei tahtia haittaa Kasperin kanssa. Seuraamisen yhteydessä otettiin liikkeestä istuminen-> upeaa!!! =) Seuraaminenkin hyvää ihan Kasperin tapaan!! Kasper pääsi tietenkin katsoon Roitoa. Taitaa Kapesta tulla Roiston idoli kun tapsutteli sen perässä taas niin hienosti.
Ennen kuin aloitin Rapan kanssa treenaan niin pallutin viel Marjan ihanaa Roisto pentua saadakseni kaikki Rasmusken energiat esille ja siirrettyä mun kanssa työskentelyyn.
Taisi onnistua nuo valmistelut!!! Rasmus aloitti ruudulla jonka otin koko liikkeenä ja perään ketjutettuna takaperin ja vauhtia oli vaikka kuinka!!! Ruutu on muutenkin nyt ihan mahtavan kivaa Rasmuksesta ja painelee sinne aina täysiä!! Ongelmaksi on tullut hieman stopit, no niit pitää erikseen vaan treenata. Tänää otin monta kertaa stopin ja parani selvästi ja ei yhtään vienny vauhtia pois ruutuun menosta. Hakeutuu itse hienosti ruudun takaosaan, olisiko ruokakupin ansiota??!! Parempi kun menee taakse kun jäisi etureunalle keikkuun.
Niin unohdin taas mainita että ensimmäinen treeni oli tietenki sivulletulo harjoitus, joka sujui suht hyvin kun häiriöö oli paljon ja kaikki tekivät jotain ympärillä.
Ruudun jälkeen otettiin muutama metallinouto - ok. Suoria luoksetuloja otettiin todella pitkältä matkaa ja vauhtia riitti niissäkin, huomasi ettei olla pariin päivään reenattu kun oli tuota virtaa. Taisi kaikilla muillakin olla koirissa virtaa näin joulun jäljiltä, nyt on heti palattava arkeen ettei vaan unohdu koko reenaaminen!! :-)
Joka välissä otin niit sivulletulo harjoituksia ja onnistuu kyllä todella hyvin. Mun mielestä seuraaminenkin on parantunut nyt kun tarjoaa itse paremmin sivulla oloa. Peruuttaminen on hauskaa kun voidaan tehdä käännöksiä ja mitä kuvioita vaan ja pysyy hienosti siinä vierellä!!!

Käytiin reenien jälkeen juoksuttaan Johanna bortsu pentuja ja Roistoa lentokentällä ja sitten lenkille Kuumaan Marjan ja Karitan kanssa. Rasmus sai tesmailla uutta heijastinpantaansa joka vilkkuu, niin näkyy tuo eläin vähän paremmin pimeällä. Kyllä muuten näkyy yllättävän kauas, tietää edes vähän missä pikkuinen viilettää.

Nyt naksutteleen sivulletuloja ja -pää- "temppua" niin tulee nyt illallakin vielä jotain tehtyä. Huomenna lenkille taass hyvässä seurassa ja varmaankin myös vähän reenaileen Marjan pihaan tai Kuuman koululle. Meinasi unohtua tärkein, huomenna pääsemme taas palluttaan myös pientä Roistoa!!!!