Alkuillasta tokoiltiin Talsoilan kentällä ja kaikki pojat oli ihan super päteviä ja innokkaita!!! Rasmus sai aloittaa ja siinä miehessä oli intoa kuin pienessä kylässä kun ei ole pääsyt treenaan muutamaan päivään kipeän tassun takia!! Aloitettiin rally jutuilla , käännöksillä, eteen istumaan tulemista ja oikealla puolella kulkemiseen kaikki sujui oiken hyvin. Merkkiä innokas Rasmus teki sellaisella vauhdilla ja innolla ettei olla ennen nähty ja tekikin todella hienoja merkkejä. Kaukoja peruuttamisen avulla ja siinä samalla luoksetulon stopit ja kaikki edelleen todella hienosti!! Rapan kanssa kannattaisi alkaa treenaan vaan pari kertaa viikossa kun on noin innokas!!

Rokan kanssa aloitin ruudulla ja siellä odotti pallo, palkkasin ensin merkin ja sitten ruutuun, todella hieno ruutu!!! Toisesta suunnasta sama juttu mutta en palkannut merkkiä niin Rokka ei ymmärtänyt lähteä ruutuun eli olen nyt palkannut todella paljon merkkiä ja ruutu jäänyt vähän kakkoseksi eli nyt jatkossa taas suurempi paino sinne ruutuun mutta pitää silti muistaa palkata sitä merkkiäkin. Merkki muuten todella hieno joka kerta!!! Luoksetulon maahan menoja kiertämisen avulla ja ne parani muutamalla toistolla kivasti!!! Rokka treenasi kahdessa osassa ja toisessa osassa tehtiin ohjatun suuntia yhdellä kapulalla ja ensi vasen todella hienosti mutta kun piti lähteä seuraavalla kerralla oikealle niin muistissa se vasen ja sinne mentiin lujaa. Ei ihan malta Rokka viel keskittyä niin paljoa et katsoisi kunnolla mihin sen ohjaan, no luulen et toi keskittyminen ja tarkkuus kasvaa vanhetessa. Muuten oikein hienot ohjatut!!! Paikallaan istuminen ihan viimeiseksi ja se todella tarkkaavainen ja nätti!!!

Uunon kanssa treenattiin ensimmäiseksi seuraamista ja nyt huomasin jos lelu taskussa niin poikittaa vähemmän eli lelu jatkossa taskuun!!! Muuten seuraaminen todella ihanaa, tiivistä ja innokasta, myös juoksupätkä onnistui hyvin!!! Tuo seuraaminen on vaan mun mielestä niin ihanaa!!! Liikkeestä maahanmenot nyt treeniin kun seisomiset saatiin kuntoon, maahanmento heinoi ja tehtiin liikkeenäkin ja meni ihan nappiin. Isolla noutokapulalla muutama nouto pitkältä matkaa ja pari kutsunoutoa, on kapula aika mieluisa Uunolla kun ei haluisi vaihtaa sitä edes lempileluunsa!!! Ruudussa oli palkka valmiina ja sinne Uuno varasti, toisella kerralla tyhjä ruutu ja hienosta stopista palkka. Jätettiin viel ruutuun palkka yhdessä ja sinne Uuno juoksi todella lujaa!! Uuno saanut lisää vauhtia viime aikoina ihan hurjasti, menee ruutuunki nykyään jo niin lujaa etten olisi uskonut ennen!!! Loppuun minuutin paikalla olo josta puolet olin piilossa ja Uuno tarkkaavaisena ja hyvin rauhallisena koko ajan!!!

Pieni lenkki koirien kanssa puistossa ja sitten aloittaan aksan maneesi kausi!!! Paikalla meitä oli kuusi koiraa ja saatiin oikein mukava treeni aikaiseksi. Harjoiteltiin putki ja A erottelua ja se sujui suht hyvin kun mä vaan ohjasin kunnolla ja pidin suuni kiinni. Itsekki huomasin kuinka usein sanon Rokka kun mennään radalla kun Ansku mulle asiasta sanoi, no jätin sen nimen muutaman kerran sanomatta niin alkoi homma sujuun paljon paremmin!!! Loppuun tehtiin viel toinen lyhyt rata ja siinä Rokka haukkui jopa kun meni putkessä, alkaa siis Rokassa oleen asennetta ja vauhtia ihan tarpeeksi kun ohjaaja vaan viel osaisi ohjata ja pysyisi koiransa perässä tai jopa vähän edelle mielellään siellä radalla!!! Ekalla radalla tein pari takaaleikkausta ja niissä nyt onnistuttiin kun ne olleet kovin vaikeita meille, niihin olin todella tyytyväinen niinku Rokan asenteeseen!!!!