Vihdoin ja viimein viime perjantaina lähdettiin kauan odotetulle näyttelyreissulle Rokan, Obelixin, Lacinan, Jolindan, Tuksun ja Onnin voimin, mukana tietenkin myös Tiia, Eija ja Rane!!! Aamulla Tiia ja Onni tulivat meille ja pakattiin koirat autoon ja haettiin viel matkalla kyytiin Eija, Rane ja Tuksukin ja sitten nokka kohti Helsinkiä ja länsisatamaa jonne Lacina saapui ja napattiin se vielä kyytiin. Iltapäivällä saavuttiin Tallinnaan josta matka jatkui Liettuaan asti. Koko päivä siinä reissatessa meni ja samalla tuli katseltua maisemia ja juteltua kaikenlaisii mielenkiintoisia juttuja!!! Illalla saavuttiin majapaikkamme ihan Latvian ja Liettuan rajan tuntumaan, majapaikkamme oli ihan tavallinen omakotitalo jossa isäntä perhe asui alakerrassa ja meille oli varattuna ylhäältä kaksi huonetta. Kerrassaan mukava paikka jossa sai hyvää palvelua vaikka ei paljoa yhteistä kietä ollutkaan mutta silti selvittiin oikein hyvin!!

Lauantaina syötiin luxus aamiasta ja sitten matkattiin Latvian puolelle koirien kanssa näytelmiin. Matkalla ajettiin paikallisen vankilan ohitse joka oli todella pelottava ja karu näky.... Mitäköhän siellä sisällä ollenkaan tapahtuu, hui kamala kuin tuollaisia tulee edes ajatelleeksi, sillä olot siellä ei varmasti ole sellaiset kuin täällä meillä Suomessa vankiloissa. Vankilasta oli tietenki pakko ottaa muutama kuva mutta ne tehtiin lähes liikkuvasta autosta kun ei tiennyt onko sen kuvaaminen ihan sallittua ja siellä vartiointi torneissa kuitenkin oli jotain hemmoja ties vaikka olisvat ampuneet...

Ennen näyttelypaikkaa nähtiin myös paikallinen mummo hevosen kanssa ajelemassa keskellä tietä, voi miten hupaisi näky olen kyllä tietoinen et niin tuollapäin kuljetaan ja liikutaan mutta eipä ole tullut ennen ikinä vastaan. No nyt todellisuudessa ymmärtää mitä se elämä siellä on kun on itse nähnyt, hyvin vaalaiseva kokemus...

Näyttelypaikka löydettiin hyvin ja se oli oikein mukava urheiluhalli, koirien mökit saatiin hyvään paikkaan ja sitten odotteleen vaan kehien alkua. Obelix esiintyi lauantaina ensimmäisenä kuudesta koirastamme ja pikku mieshän näyttäytyi niin komeasti pikku pentuluokassa et nappasi kunniapalkinnon ja oli paras pikku pentu eli jatkoi iltapäivän isoon kehään!!!

Kooikerit esiintyivät vasta iltapäivällä ja Rokka tietenki ekana mutta tuomarin mielestä Rokalle liian suuret silmät ja polvet jotenkin oudosti liikkeesä ja että Rokka esitetään hyvin mutta esiintyy kohtalaisesti niin tulokseksi eh.... Mun mielestä kyllä Rokka esiintyi erittäin hyvin ja oli todella energinen ja iloinen kehässä, no tuo oli tuon tuomarin mielipide!!

Rokan mielipide!!!

Lacina ja Jolinda sentään saivat erin ja Jolinda vei voiton paras narttu kisassa ja nappasi siis Latvian sertin ja näin ollen Jolindan nimen eteen saa liittää LT MVA & BALT MVA!!! Molemmat tytöt esiintyivät todella hienosti ja reippaasti, varsinkin Jolindalla oli virtaa kehässä ja mä en meinannut perässä pysyä kun Jolinda näytti vähän tuomarille kuinka liikutaan!!!!

Jolinda lentää!!!

Tuksu ja Onni kävivät tietenki myös kehässä mutta kummallekkaan ei lauantaina suurempaa menestystä tullut, ei tuomarit tainneet ollenkaan ymmärtää kuinka hienoja koiria meillä on!! No iltapäivä meni ryhmiä odotellessa ja sinnehän pääsi Obelix ja Jolinda esiintyy. Obelix esiintyi jälleen todella nätisti pikku pentujen ryhmässä ja olikin hienosti BIS-5!!! Jolinda esiintyi myös kivasti ja sijoittui myös ryhmässä viidenneksi eli kyllä kannatti jäädä odottaan kun molemmille sijoitukset ja kamala kasa palkintoja kotiin tuomisiksi!!

Obelix poseeraa komeasti!!!

Asiaan kuuluva onnittelu pusu!!!

Jaa olenko mä voittanut jotain vai....

Jolinda Ryp-5!!!

Sunnuntaina aamulla syötiin jälleen herkkuaamiaista, pakattiin auto ja lähdettiin jälleen näyttelypaikalle ihmetteleen toimintaa. Sunnuntai olikin lauantaita parempi päivä sillä kaikki muut paitsi Onni sai erin eli siis kolme uutta valionarvoa saatiin kasaan!!! Kooikereissa Rokka pu1 sert -> LV MVA & VSP, Lacina pn2 sert -> LV MVA ja Jolinda pn1 ja Rop!!! Kooikereilla hieno päivä ja tuomari vallan ihastui Jolindaan ja sen energisyyteen ja tempperementtiin!! Tuksu neiti nappasi viimeisen junnu serttinsä ja tuli näin ollen Latvian junnuvalioksi eli reissulta saatiin ihan kaikki mitä lähdettiin hakemaan!!! Iltapäivällä Obelix kävi kanssa kehässä ja jälleen pikku herra paras pikku pentu hienolla esiintymisellä, kyllä sitä on vaan kiva esittää ku käyttäytyy hyvin ja jaksaa esiintyä todella hyvin vaikka reissaaminen ja ehkä tuossa vaiheessa jo vähän väsyttikin pinetä miestä!!!

Rokka kehässä poseeramassa

Lacina kauniina!!

Obelix lennokkaana

Ryhmäkehiä jäätiin jälleen odotteleen kun siellä meidän porukasta kolme koiraa esiintyy, Obelix jälleen ensimmäisenä ja nyt herrä vähän paransi suoritustaan ja oli BIS-3!!!! Empä olisi ikinä uskonut et Obelix sijoittuu noin hienosti ku pentuja kuitenki oli varmaan reilu 10 isossa kehässä!!! Jolinda esiintyi veteraani kehässä ja 8-ryhmä kehässä, veteraani kehässä ei sijoitusta tullut mutta 8-ryhmän kehässä rouva jälleen Ryp-5!!!

BIS-3 pentu!!!

Jolindan upeat liikkeet ryhmäkehässä

Näyttelyn jälkeen lähdettiin ajeleen Tallinnaan jonne saavuttiin yhden aikaan yöllä ja majoituttiin hotelliin. Maanantaina aamulla saatiin onneksi nukkua pitkään ja sitten vähän shoppailtiin paikallisissa kaupoissa ja ihmeteltiin liikennettä ja kaikkea muuta mahdollista!!! Kyllä reissuun on aina kiva lähteä mutta on kiva tulla kotiinki.

Kyllä autoon vähän tavaraa tuli pakattua ja ihmeellisesti se tavaran määrä vaan lisääntyy matkan aikana... No kaikki saatiin onneksi mahtumaan autoon ja tavarat sekä kaikki matkustajat saatiin onnellisesti kotiin ehjänä!! Kiitokset rakkaat ystävät ihanasta reissusta, reissu oli todella onnistunut ja kaikki sujui hyvin ja juuri niinku oltiin suunnitltu. Uudet reissut on onneksi jo suunnitteilla koska kyllähän kaiken aikaa pitää olla jotain reissuja suunnitteilla!!!

Komea nuorimies Onni!!

Tuore Latvian junnuvalio TUKSU!!!