Keskiviikkona lenkkeiltiin heti aamusta Murronkulmalla poikien kanssa oikein kunnon lenkki, sai vähän virtaa pois ukoista kun juoksivat sen reilun tunnin pitkin metsää. Kasper jäikin sitten samalla reissulla Vaulammille hoitoon illaksi kun mä suuntasin Järvenpäähän tapaamaan Iiraa. Käytiin Sirpan kanssa Iran luona ja saatiin paljon uusia vinkkejä tuohon lintutouhuun ja siihen miten sitä lähdetään opettaan.... Kyllä innostus vaan kasvoi, nyt vaan kun saadaan lintu niin aloitetaan Rokan kanssa koulutus ja saadaan siitä toivottavasti oikein toimiva ja hyvä lintukoira. Rapanki kanssa ihan varmasti kokeilen tuota puuhaa ja toivottavasti yllätyn positiivisesti, sillä mulla on sellainen käsitys ettei sitä linnut paljoa kiinnosta no se tullaan näkeen tässä tulevaisuudessa!!! Kiitos Ira oikein paljon neuvoista ja ihanaa kun saimme tulla käymään!!!

Illalla vähän viel treenailtiin poikien kanssa sisällä. Kape aloitti tempuilla sekä kaukoilla, jotka oikein kivoja ja hauskaa oli ainakin kaikilla!!! Rasmus otti muutamia sivulletuloja ja sitten otettiin se merkki käsittelyyn... Mua itseäni vähän hirvitti et miten saan sen toimimaan mutta sehän alkoi näyttämään todella hyvältä muutaman kerran jälkeen. Mä siis opetan Rapalle merkin naksun kanssa ja niin että se itse tarjoaa sen merkin takana seisomista enkä yhdistä sitä mihinkään kiertämiseen tai vastaavaan. Lopuksi viel vähän temppui naksun kanssa. Rokka sitten viimeisenä ja jatkettiin eilisellä -moro- tempulla jota tarjoili nyt kaiken aikaa!!! Uutena aloitettiin kiertämistä kun se merkki nyt oli siinä sopivasti valmiina Rapan jäljiltä. Aika kivasti lähti kiertämään muutaman toiston jälkeen. Tehtiin myös katsekontakti harjoitus ja se sujui todella hyvin, äkkiä pentu osti sen että kun katsoo mammaa silmiin niin tulee namia!!! Lopuksi sakke tuli tekeen muutamia palautuksia damin kanssa, palautti oikein nätisti ja aina suoraan Sakelle. Päästiin tekeen aika pitkältä matkalta ja ukko aivan innoissaan!!! Kaikilla koirilla aivan upeat iltahöpsötykset!!!

Tänään sit ei käyty ollenkaan kunnon lenkillä kun tuo mun polvi on nyt vähän turvinnu niin ajattelin lepuuttaa sitä, jos tuo perhanan turvotuskin laskis... No sit kun ei käy lenkillä kunnolla niin kyllä huomaa koirista ne oli ihan sekaisin kaikki koko päivän. Rokalle tehtiin Vaulammille laahausjälki kanilla että saadaan vähän energiaa purettua. Jäljen teki nyt  Sakke ettei pentu totu siihen et jälki haisee mulle, siin oli kaks kulmaa joissa makaukset ja pituutta oli n.150-200m. Alussa haistoi makauksen tarkkaan ja lähti hyvin eteneen jäljellä. Kaiken aikaa sain jarruttaa ja reilusti sillä meinasi mennä todella kovaa ja sit olisi tarkkuus kärsinyt. Pidin vauhdin aika hiljaisena tarkoituksella ja Rokka menikin todella tarkasti kun ei päässy hyppimään minne sattuu. Molemmat makaukset otti hyvin ja lähti melkeimpä suoraan uuteen suuntaan. Loppua kohti selvästi rauhoittui ja työskentely parani kun turha into saatiin pois, tuo pitää siis lenkittää ennen jäljestystä tästä eteenpäin. Kaatona oli kaninnahka ja se kiinnosti kovasti ja sitä esiteltiin ylpeänä kaikille!!! Meillä oli mukana myös Sakke ja mäyräkoira Ville kun jäljestettiin eikä ukko yhtään ottanut niistä häiriöö, sekä me Saken kanssa puhuttiin melkein koko ajan ihan tarkoituksella että tottuu siihenkin heti alusta asti. On se vaan taitava pentu!!!!

Illalla Kiipulla Rapa pääsi vähän tokoileen, tehtiin ohjatun vasenta puolta. Mulla ei nyt valitettavasti ollu liikkuria niin jouduin viemään kapulan itse. Ekalla kerralla oli selvästi vähän pihalla mutta kaks muuta oikein reippaita ja hyviä noutoja!!! Ruutu otettiin ekaksi tyhjänä ja palkaksi namipallo ja se oikein hyvä. Sitten otin kolme ruutua kupilla ja niin että aina siirsin ruudun paikkaa vähäsen. Todella hyvin hahmotti sen ja meni täysillä suoraan kupille. Aina kun siirsin ruutua niin R teki p.istumisen ja ne oli todella tarkkaavaisia!! Tehtiin myös ruudun loppuosa ja siinä käytin apuna namipalloa et sain vauhtia sivulletuloon. Kivasti vauhti kasvoikin, tuota täytyy nyt tehdä useammin niin saa sen loppuosan kuntoon.

Rokka pääsi sitten leikkiin hetkeksi mun kanssa palloilla ja aika kivasti tuo pallon mulle takaisin aina kun on hakenut sen!!! On nuo palautustreenit selvästi auttaneet!!! No treenaamista pitää jatkaa ja jatkaa ja jatkaa vaan!!!