Täytyy oikein muistella mitä me ollaan touhuiltu tuon alku viikon jälkeen mutta jos oikein muistan niin keskiviikkona aamusta lennkeiltiin Anskun ja daamien kanssa elonkierrossa. Aamu oli mitä kaunein ja koirat onnesta soikeina kun saivat juosta pitkin peltoja, Uuno ja Fyra selvästi löysivät toisensa ja niillä näytti olevan niin kivaa!!! Kiitos Ansku seurasta, kyllä lenkki meni niin äkkiä kun oli seuraa ja ei tarvinut yksin taapertaa.

Ennen lenkkiä tokoilin omien koirieni kanssa parkkiksella, Rapan kanssa tehtiin rallytoko juttui eli puolen vaihtoi, oikealla puolella kulkemista ja erinäisii pyörähdyy joka suuntaan!!! Sivussa myös liikkeestä istuminen ja pari luoksetuloa ja ne tietenkin erittäin hyvin!!! Rokan kanssa vahvistin ohjatun suuntia alustoilla, nyt en vienyt merkille vaan lähetin sinne ja palkkasin aina välillä merkin ja välillä pääsi alustoille asti. Hienosti lähtee merkiltä alustoille eli suunnat taitaa olla hyvässä mallissa kunhan Rokka vaan muistaa kuunnella mua siel kokeessakin!!!  Seuraamista pallopään kanssa ja kyllä oli innokasta, käännöksii tarvii alkaa vahvistaan kun niissä vähän irtoaa sivusuunnassa liikaa musta. Luoksetulon maahanmenoja ja ne kyllä paranee kun niitä vaan treenaa!!! Uunon kanssa tehtiin seuraamista ja voi kun se tuntuu niin kivalta!!!! Vasempaan k'äännökset mahtavia mutta oikeaan tarvii viel vähän hiomista!!! Kokeiltiin myös juoksua ja hidasta käyntiä ja ne hyvin eli ne nyt vaan kanssa ohjelmistoon!!! Liikkeestä seisomista ja nyt pysähtyy hyvin ja pysyy vaikka palkka ei tule ihan heti. Seisomassa pysymistä erikseen ja hyvin jumittaa etupalkkaan ja pysyy näin todella hyvin. Loppuun luoksetulon loppua puun kierron avulla ja sekin paranee kun treenaa!!!

Lenkin jälkeen kotona tehtiin viel tunnarit eli Rapa ja Rokka ihan normaalisti ja molemmat oikein hyvin. Uunon kanssa piilottelin omaa pari kertaa ja etsii sitä todella aktiivisesti nenä maassa niin kauan kun löytää.

Torstaina lenkkeiltiin jälleen elonkierrossa mutta nyt seurana Tiia&Onni ja koirat jälleen ihan hulluina kun pääsivät juokseen ja temmeltään keskenään!!! Kiitos Tiia&Onni seurasta!! Torstaina illalla ajeltiin Uunon kanssa Hämeenlinnaan kun mulla koulupäivä perjantaina ja Uuno pääsi mukaan cityilemään!!! Eipä paimenpoikaa haitannut yhtään missä ollaan vaan siel reippaana tallusteli ja ihmetteli et mis ne hänen kaverit oikein on!!! Tekee hyvää Uunolle kun pääsee yksin mun kanssa reissuun ja vähän uuteen ympäristöön!!!

Perjantain todellakin olin koulussa ja sieltä kovaa kyytiä kotiin, illalla oli vuorossa Pussikoirien kaudanpäättäjäiset keppana kellarissa Tammelassa. Hanna Hautamäki luennoi johtajuudesta ja koirien ikäkausista ja oli oikein hyvä luento. Olen saman luennon käynyt kuunteleen aikasemmin, mutta noita asioita on hyvä palautella aina välillä mieleen ja miettii juttui kun täällä kotona nyt todellakin asuu lauma noita koiria!!! Luennon jälkeen tietenkin syöpöteltiin hyvää ruokaa ja seurusteltiin mukavien seuralaisten kanssa, oikein mukava ilta!!!

Lauantaina aamusta taas lenkille et ehtii kaikki päivän askareet sitten päivän aikana tekemään. Päivällä käväistiin Mevetissä kuvaan Rokan lonkat uudelleen kun kuvattiin ne aika nuorena ja olivat silloin hieman löysät. Nyt löysyys hävinnyt ja katsotaan minkälaista postia kennelliitosta tulee kun ovat ehtineet kuvat katsomaan!!! Oli muuten todella upea eläinlääkäriasema ja siellä todellakin kaikki toimi ja oli tilaa!!!

Tänään sunnuntaina mulla oli oikein mukava päivä Loimaalla kennelkerhon mätsärissä tuomarina. Koirat oli upeita ja ne esitettiin hyvin, vaikeutta tuotti se niiden paremmuus järjestykseen laittaminen mutta siitäkin selvittiin kunnialla!!! Kiitokset Loimaalle kun kutsuitte mut "tuomaroimaan"!!! Obelix ja Sakke tulivat myös hengaileen Loimaalle ja eipä Obeliksia haitannut uus paikka tai suuri ihmis määrä, siellä se tassutteli ihan kuin kotonaan ja sai kaikilta rapsutuksia!!!! Obelix oli myös ekaa kertaa narussa mutta eipä sekään pientä miestä ihmetyttänyt vaan siinä Saken vierellä se nätisti tallusteli paikasta toiseen hallilla!!!!

Mitäs muuta me sitten ollaan puuhasteltu, no joka päivä ollaan sisällä vähän jotain tehty. Rapan kanssa ollaan paljon tehty noita rallytoko juttui ja ne sujuu hyvin eli niitä kisoja tarvisi vaan alkaa katseleen ja ilmoittaa sinne koira/koiria!!!! Rokan kanssa ollaan tehty paljon kisapalkkausta ja temppui ja ehkä vähän jotain muitakin juttui tokoon liittyen. Uuno on treenannut paljon kapulan pitoa ja se onkin nyt todella hyvän näköistä ja siinä ei minkäänlaista ongelmaa vaan pitää nätisti mun sivullakin kapulaa vaikka mä silittelen poskia ja kosken kapulaan, tehotreeni auttanut! Uuno on myös harjoitellut temppui ja siinä sivussa etsitty kisaplakkaus juttui!!! Joku päivä viikolla tehtiin Uunon kanssa myös muutama hyppy ulkona ja se on nyt ihan valmis liike eli pallo auttanut seisomassa pysymiseen tehokkaasti. Obelix on hassutellut Saken kanssa kaikenlaisii juttui ja onkin aika hauska tapaus ja hyvin tomera, määrätietoinen ja itsenäinen.... Obelix saattaa jäädä hyvin yksin ulos hengaileen vaikka kaikki muut tulee sisälle, kyllä se aina jotain pikku puuhaa itselleen ulkona keksii esim puiden karsimista, kantojen syömisä jne.... Veikeä otus!!!

Niin ja meinasi ihan unohtua, Rapa on nyt virallisesti Suomen  jäljestämisvalio!!! Kennelliitto siis vihdoin kirjannut sen Rapan tietoihin seitsemänneksitoista titteliksi!!!